x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Străzile din centrul Capitalei dar şi locurile de joacă, spălate zilnic cu substanţe dezinfectante

Străzile din centrul Capitalei dar şi locurile de joacă, spălate zilnic cu substanţe dezinfectante

17 Mar 2020   •   15:54
Străzile din centrul Capitalei dar şi locurile de joacă, spălate zilnic cu substanţe dezinfectante
Sursa foto: Sursa: Facebook

În contextul răspândirii virusului COVID-19 şi pentru a păstra un cadru salubru al domeniului public, Primăria Capitalei derulează o serie de măsuri specifice, precum igienizarea locurilor de joacă din parcurile din Capitală sau intensificarea acţiunilor de salubrizare şi spălare a străzilor.

În acest sens, primăria Capitalei colaborează cu primariile de sector şi operatorii de salubrizare pentru intensificarea programelor de igienizare a domeniului public, în special prin acţiuni de spălare a străzilor şi trotuarelor din toate sectoarele Capitalei. În această perioadă acţiunile de spălare a străzilor din toate sectoarele Capitalei se realizeaza folosind substante dezinfectante.

Astfel, în prezent, în zona centrală din Capitală, acolo unde sunt prezente obiective sociale şi trafic STB, se intervine zilnic, atât pe carosabil cât şi pe trotuar, prin acţiuni de spalare care se efectuează pe timpul zilei sau al nopţii, inclusiv în zilele de sâmbăta şi duminică.

De asemenea, operatorii de salubritate efectuează programe de spălat pe toate arterele cu trafic STB şi cu obiective sociale din toate cele 6 sectoare, respectând un interval care să nu depăşească 2-3 zile.

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare, a demarat, la începutul acestei săptămâni, dezinfecţia tuturor locurilor de joacă din parcurile aflate în administrarea ALPAB: Parcul Carol, Parcul Cişmigiu, Parcul Herăstrău, Parcul Izvor, Parcul Tineretului, Parcul Floreasca, Parcul Mioriţa, Parcul Bordei, Parcul Circului, Parcul Verdi.

După finalizarea locurilor de joacă, echipele continuă cu dezinfecţia mai multor instituţii de învăţământ din sectorul 5 - Şcoala Gimnazială 150, Şcoala Gimnazială 143, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Gusti”, Liceul Teoretic ”Ştefan Odobeja”, Colegiul Tehnic Energetic, dar si cu alte instituţii şi companii, precum:, Distrigaz, Societatea de Transport Bucureşti, teatre, alte instituţii de învăţământ.

Mediafax

×