x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Studenţii, băgaţi puţin in seamă

Studenţii, băgaţi puţin in seamă

de Alina Gavrila    |    01 Noi 2007   •   00:00

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a decis ieri majorarea cu zece procente a burselor pentru studenţi, a subvenţiei pentru cămine şi cantine, precum şi a fondului pentru transportul urban.

Burse marite


Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a decis ieri majorarea cu zece procente a burselor pentru studenţi, a subvenţiei pentru cămine şi cantine, precum şi a fondului pentru transportul urban. Astfel, de astăzi bursa va creşte de la 55 lei la 60 lei, iar suma alocată pe student pentru transportul urban se va mări de la 9,66 lei la 10,62 lei. Subvenţiile pentru căminele şi cantinele studenţeşti se vor majora cu 10%, sumele fiind diferite in funcţie de cheltuielile de intreţinere aferente lunilor din an. Astfel, in această lună, suma se va majora de la 125 lei la 137 lei pe student, urmănd ca in decembrie să fie uşor mărită.

Â

CERERI. La sfărşitul lunii august reprezentanţii studenţilor cereau Ministrului Educaţiei să garanteze subvenţionarea locurilor din cămine, iar valoarea acestei subvenţii să fie stabilită prin ordin de ministru. Studenţii cereau MECT majorarea cu 150 lei a subvenţiei pentru cămin in lunile de iarnă (decembrie-martie), mărirea fondului alocat burselor cu 50% şi stabilirea unor criterii unitare de alocare a burselor, gratuitate pe transportul public pentru toţi studenţii, alocarea subvenţiei pentru cazare şi masă direct studentului, acordarea burselor in sistem de granturi.

×
Subiecte în articol: observator