x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Studenţii de la Cluj se-ntrec în roboţi: a treia ediţie BattleLab Robotica

Studenţii de la Cluj se-ntrec în roboţi: a treia ediţie BattleLab Robotica

de Diana Scarlat    |    12 Apr 2013   •   14:43
Studenţii de la Cluj se-ntrec în roboţi: a treia ediţie BattleLab Robotica

Încă o competiţie a roboţilor de sumo autonomi este pregătită de studenţii clujeni. Nu este doar o paradă a maşinăriilor originale, ci chiar o luptă în toată puterea cuvântului: roboţii câştigă în măsura în care sunt capabili să identifice şi să elimine de pe suprafaţa de joc robotul advers... în competiţii “1 la 1”!

“Concursul BattleLab Robotica reprezintă o bună ocazie pentru studenţi pentru a-şi valorifica abilităţile practice pe baza conceptelor teoretice asimilate, pe durata studiilor. Prin organizarea periodică a acestor competiţii se doreşte încurajarea spiritului de echipă, dezvoltarea capacităţii de organizare şi de management a unui proiect concret şi stimularea individuală a studenţilor”, explică Alexandru Ungur, Member of Board of European Students of Technology (BEST) Cluj-Napoca.

Concursul se va desfăşura pe 20 aprilie, în sala P03 din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, şi se adresează tuturor studenţilor Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, dar şi celor ai altor universităţi cu profil tehnic din România, indiferent de specializarea sau anul de studiu din care fac parte. La concurs se admit echipe de până la patru studenţi, iar competiţia respectă regulile internaţionale de sumo robotic, în privinţa dimensiunilor suprafeţei de joc şi a regulilor de desfăşurare şi angajament. Regula de bază este aceea că roboţii trebuie să respecte prevederile constructive ale clasei medii, adică să aibă o masă totală de maximum 3 kilograme şi dimensiuni 20 x 20 cm. Nu se impune limita de înălţime. Cei care vor să se înscrie la concurs sau pur şi simplu să se distreze cu un spectacol de sumo robotic, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, pot găsi mai multe detalii pe pagina web http://blr.utcluj.ro/ sau pe pagina de Facebook BattleLabRobotica.

×
Subiecte în articol: studenţi roboti BattleLab Robotica