x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Studiu - Tinerii fumeaza inca din liceu

Studiu - Tinerii fumeaza inca din liceu

de Eugenia Mihalcea    |    11 Noi 2005   •   00:00

Tinerii se apuca de fumat din timpul liceului, cred in Dumnezeu si militeaza pentru pace, dar au atitudini autoritare atunci cand vine vorba despre sistemul de invatamant sau cel judiciar.

PARERI. Romanii cu varste intre 14 si 29 de ani - subiecti ai unui studiu dat publicitatii ieri de Autoritatea Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor (ANSIT) - considera ca cei mici "ar trebui invatati sa fie ascultatori si disciplinati", iar pedepsele pentru cei care incalca legea sa fie mai dure. In acelasi timp, putini dintre ei dezaproba ajutoarele de stat sau privatizarea fostelor intreprinderi publice. Doar 25% dintre ei apreciaza ca nu au nevoie de stat pentru a trai mai bine.

ALCOOL. Peste 50% din numarul tinerilor din Romania incep sa fumeze in principal in perioada liceului - intre 15 si 18 ani - procentul acestora fiind de 57%. In privinta consumului de bauturi alcoolice, mai putin de 2% dintre tineri obisnuiesc sa bea tarii in fiecare zi, in vreme ce 2% fac acest lucru de cateva ori pe saptamana sau doar o data pe saptamana. 27% dintre ei consuma bauturi alcoolice tari numai la ocazii speciale, iar 63% nu beau deloc tarie.

×
Subiecte în articol: observator