x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sub asediu - Militar roman ranit in Irak

Sub asediu - Militar roman ranit in Irak

15 Noi 2004   •   00:00

Zi grea sambata pentru militarii romani aflati in Irak. Locotenent-colonelul Ioan Voicu a fost ranit la Bagdad dupa ce a fost lovit de schijele unui obuz in timpul unui atac cu bombe asupra campului american Victory din capitala irakiana.

LAVINIA TUDORAN

NU E GRAV. Ambasadorul Romaniei la Bagdad, Mihai Stefan Stuparu, ne-a precizat ca Voicu a fost ranit usor la picioare. "I s-au acordat ingrijiri medicale la spitalul militar din Zona Verde, internationala, din Bagdad. Am discutat cu directorul spitalului militar si cu victima si ambii mi-au confirmat ca nu sunt probleme serioase. Astazi (n.r. - ieri) a si fost externat. De fapt, ofiterul era pe propriile picioare cand am vorbit, in curtea spitalului", ne-a spus diplomatul. Voicu si-a reluat ieri activitatea de ofiter de legatura la Comandamentul Fortei Multinationale de la Bagdad.

ATAC LA CONVOI. Tot sambata, o coloana de militari ai Batalionului 812 Infanterie "Soimii Carpatilor", care executa o misiune la marginea localitatii Karmat Bani Said, aflata la 35 de kilometri est de Nasiriyah, a fost atacata cu grenade. Potrivit Mediafax, nu au fost inregistrate victime, raniti, pagube materiale, iar militarii romani si-au continuat misiunea fara probleme. Atacurile asupra soldatilor nostri din Irak nu vor influenta in nici un fel decizia Bucurestiului de a retrage anul viitor trupele din zona de conflict, daca alegerile din aceasta tara vor linisti spiritele. "Vom examina posibilitatea retragerii, la sfarsitul lunii iunie 2005, a militarilor romani", a explicat premierul Adrian Nastase.

×
Subiecte în articol: observator