x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Summitul procurorilor: Final cu reuşită

Summitul procurorilor: Final cu reuşită

de Violeta Fotache    |    26 Mar 2009   •   00:00

Al treilea Summit Mondial al Procurorilor Generali şi al Procurorilor-Şefi s-a încheiat ieri la Bucureşti cu concluzii importante pentru România şi pentru celelalte 111 state participante la eveniment.



În primul rând este remarcabilă reuşita magistraţilor români în a obţine ca Secretariatul Tehnic Permanent al Summitului Mondial al Procurorilor Generali şi al Procurorilor-Şefi să fie înfiinţat la Bucureşti. "Cel mai important lucru pentru noi este că plenul summitului, a hotărât să se înfiinţeze la Bucureşti acest Secretariat Tehnic permanent. Va fi ca un fel de memorie instituţională şi funcţională a summitului pentru că va gestiona toată baza de date privind serviciile de procuratură ale ţărilor membre ONU, va fi o bază de date pentru toate documentele ediţiilor anterioare şi viitoare şi va coordona activitatea necesară desfăşurării summiturilor viitoare. A

dresa de WEB a acestui secretariat este www.summitgp.org, care va fi funcţională în scurt timp", ne-a declarat procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi.

Lucrările summitului de la Bucureşti au fost închise de ministrul nostru de Externe, Cristian Diaconescu, după speechurile de final ale reprezentantului ONU, dar şi ale altor invitaţi. Următoarea acţiune de acest gen va avea loc în Republica Chile în anul 2011. Ieri după-amiază, procurorul general al României a avut întâlnire bilaterală cu omologul său din Rusia, iar azi vor avea loc bilaterale cu Serbia, Armenia, Chile.

În cadrul Bilateralei cu Italia, Kovesi a propus ca procurorii români şi italieni să colaboreze direct, fără interpusul Minister de Justiţie.

×
Subiecte în articol: observator