x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SUPERLUNA face spectacol în acest weekend! Astrul va fi mai mare şi mai strălucitor decât în oricare altă noapte din 2013 (VIDEO)

SUPERLUNA face spectacol în acest weekend! Astrul va fi mai mare şi mai strălucitor decât în oricare altă noapte din 2013 (VIDEO)

22 Iun 2013   •   09:59
SUPERLUNA face spectacol în acest weekend! Astrul va fi mai mare şi mai strălucitor decât în oricare altă noapte din 2013 (VIDEO)

SuperLuna, fenomen astronomic care are loc la fiecare 14 luni, în timpul căruia satelitul natural al planetei noastre se află în faza de Lună plină şi va apărea mai mare şi mai strălucitor decât în oricare altă noapte din 2013, va avea loc în nopţile de 22 şi 23 iunie, anunţă earthsky.org. Luna va apărea mai mare şi mai strălucitoare ca de obicei şi se va afla la cea mai mică distanţă faţă de Terra din întregul an - 356.991 de kilometri.

În timpul fenomenului de SuperLună, forţele grativaţionale exercitate pe Terra de Lună şi Soare determină creşterea şi scăderea mareelor, fapt care i-a determinat pe "alarmişti" să creadă că există o legătură între SuperLună şi calamităţile naturale.

În 2013 au mai fost deja câteva SuperLuni, însă niciuna dintre ele nu s-a produs în timpul fazei de Lună plină. Potrivit site-ului EarthSky, o altă Lună plină la fel de apropiată de Terra va putea fi văzută abia în august 2014.

×