x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sute de militari NATO se vor antrena în Marea Neagră sub comanda Forțelor Navale Române

Sute de militari NATO se vor antrena în Marea Neagră sub comanda Forțelor Navale Române

23 Feb 2021   •   20:43
Sute de militari NATO se vor antrena în Marea Neagră sub comanda Forțelor Navale Române

Peste 700 de militari din șase țări NATO se vor instrui în Marea Neagră, sub comanda Forțelor Navale Române. Exercițiul se numește Poseidon 21 și va începe vineri.

Forțele Navale Române organizează în perioada 26 februarie - 6 martie exercițiul Poseidon 21. Este primul exercițiu multinațional din anul 2021, care se va desfășura în Marea Neagră și la care vor participa peste 700 de militari români și străini. Aceștia vor utiliza 13 nave militare, nouă aparate de zbor, o autospecială de intervenție pirotehnică și un robot subacvatic telecomandat.

Exercițiul Poseidon 21 este inclus în Programul NATO de instruire multinațională. Vor participa militari din România, Bulgaria, Grecia, Spania, Franța, Turcia și Statele Unite ale Americii.

Din partea Forțelor Navale Române, vor participă puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, nava maritimă hidrografică „Cpt.cdor Alexandru Cătuneanu”, nava rapidă de scafandri „Venus”, remorcherele de port și radă „Vârtosul” și „Voinicul”, două detașamente de scafandri EOD, scafandri fluviali și scafandri salvatori, precum și un elicopter Puma Naval.

România va mai fi reprezentată la exercițiul Poseidon 21 de două aeronave MIG-21 Lancer și un elicopter IAR 330 MEDEVAC ale Forțelor Aeriene, un pluton de infanterie de la Brigada 9 „Mărășești” din subordinea Forțelor Terestre, precum și o navă de patrulare și intervenție a Gărzii de Coastă, o autospecială de intervenție pirotehnică și o ambulanță din structurile Ministerului Afacerilor Interne.

În timpul exercițiului vor fi respectate regulile instituite pentru prevenirea infectării și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: exercitii nato in marea neagra