x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sute de tineri fac coadă la Bursa locurilor de muncă

Sute de tineri fac coadă la Bursa locurilor de muncă

25 Sep 2009   •   00:00

Aproximativ o mie de tineri au venit, astăzi, la prima oră, la Bursa locurilor de muncă din Bucureşti. Coada formată măsura câteva zeci de metri, numărul tinerilor fiind cel mai mare înregistrat din 2001 - 2002.



Purtătorul de cuvânt de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Adina Croitoru, a declarat că un număr atât de mare de participanţi la o Bursă pentru absolvenţi nu a mai fost înregistrat în Bucureşti din anii 2001-2002. Deşi evenimentul se adresează tinerilor absolvenţi, printre participanţi sunt şi oameni trecuţi de 40 de ani.

Pentru Bursa locurilor de muncă din acest an, în Capitală, s-au înscris 114 agenţi economici care oferă 2.190 de locuri de muncă, informează Mediafax.

Dintre acestea, 225 (reprezentând 12% din total) sunt pentru studii superioare. Cele mai multe locuri disponibile, 929 (42% din total) sunt destinate absolvenţilor de studii medii, 797 (36% din total) pentru muncitori calificaţi şi 209 (10%) pentru muncitori necalificaţi.

Purtătorul de cuvânt de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Adina Croitoru, a declarat că procentul locurilor de muncă destinat absolvenţilor cu studii superioare este în general de circa 10% şi a explicat că deşi pare procent mic este suficient având în vedere că din totalul şomerilor înregistraţi de ANOFM doar 5% au studii superioare.

Cele mai multe locuri de muncă oferite de angajatori pentru absolvenţii de studii superioare sunt cele de consilier vânzări-asigurări, consilier economic, inginer, farmacist de specialitate sau programator de sisteme informatice.

Pentru studii medii, cele mai multe oferte sunt pentru agent de asigurări, agent reclamă publicitară, asistent generalist, lucrător comercial, casier sau contabil.

Muncitorii calificaţi pot să-şi găsească un loc de muncă ca şi confecţioner asamblor articole din textile, operator confecţioner îmbrăcăminte, electrician de întreţinere şi reparaţii, brutar, bucătar sau sudor.

Cele mai multe locuri de muncă oferite pentru muncitori necalificaţi sunt cele de ambalator manual, muncitor necalificat la întreţinerea de drumuri, paznic, personal de întreţinere şi curăţenie.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi se desfăşoară vineri în toată ţara la nivel naţional fiind oferite peste 13.000 locuri de muncă. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator