x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Targuiala: BMW contra heroina

Targuiala: BMW contra heroina

26 Mai 2004   •   00:00

Unul dintre capii unei filiere de traficanti de heroina ce alimenta Bucurestiul a fost prins de politisti, in urma unui flagrant pentru care anchetatorii au pus la bataie o importanta suma de bani si un autoturism BMW.

ION ALEXANDRU

"Ne aflam de mai mult timp pe urmele traficantului. Este vorba despre iranianul Amir Abassi Abdoul (29 de ani), care primea frecvent din strainatate cantitati insemnate de heroina. Am aflat ca avea de vanzare o cantitate mare de droguri, astfel incat, cu ajutorul unui ofiter sub acoperire, am pornit pe urmele sale", ne-a declarat comisarul Constantin Negoita. Luni seara, politistul sub acoperire si-a dat intalnire cu iranianul pentru a cumpara 280 de grame de heroina. Pretul - 11.000 de dolari.

BMW lasat garantie

"Am dotat omul nostru cu aparatura de urmarire, microfon etc. si am pus planul in aplicare. La ora 18:00, iranianul a sunat, indicand ca loc de intalnire o terasa de la Piata Muncii. Ulterior, a revenit, schimband locul de intalnire undeva in cartierul Pantelimon. In jurul orei 20:00, a sunat din nou, spunand ca vrea sa se intalneasca pe o terasa de la intrarea in Stadionul Lia Manoliu", povestesc anchetatorii. Initial, iranianul a refuzat sa aduca drogurile, pentru ca politistul sub acoperire nu avea asupra lui decat 2.400 de dolari si 500 euro. Pe langa acesti bani, a fost lasat gaj un autoturism BMW in valoare de 15.000 de euro, care urma sa fie recuperat dupa ce cumparatorul ii achita diferenta pana la 11.000 de dolari.

Heroina pura

Iranianul a fost retinut si predat procurorilor. Anchetatorii incearca acum sa stabileasca modalitatea prin care heroina a fost adusa in tara. Amir Abdoul a iesit in urma cu cinci luni din penitenciar, unde a fost arestat preventiv pentru inselaciune si spalare de bani. In ceea ce priveste drogurile, politistii spun ca au o calitate exceptionala, valoarea capturii facute luni depasind 50.000 de euro. Dintr-un singur gram de heroina pura se obtin 30 de doze. Pretul unei astfel de doze pe piata ajunge la 4- 500.000 de lei. Anchetatorii urmaresc in prezent un fir pentru a-i depista pe complicii lui Abdoul si eventuala implicare a unor vamesi care ar fi facilitat introducerea in Romania a catorva transporturi de heroina destinate aceleiasi retele.

×
Subiecte în articol: observator heroina