x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Targul “Angajatori de top” aduce de două ori mai multe joburi decât anul trecut

Targul “Angajatori de top” aduce de două ori mai multe joburi decât anul trecut

de Diana Scarlat    |    08 Apr 2011   •   17:28

“Angajatori de top”, cel mai mare târg de carieră la nivel naţional, s-a deschis astăzi, la Sala Palatului, din Capitală, fiind vizitat deja din prima zi de mii de tineri în căutarea unui loc de muncă în prima parte a zilei. Târgul le aduce profesioniştilor oportunitatea de a aplica pentru peste 2.250 de joburi, de a participa la studii de caz, seminare de carieră, workshopuri şi prezentările celor peste 90 de companii participante. Numărul ofertelor a crescut cu aproximativ 500 de posturi faţă de târgul organizat în octombrie 2010 şi aproape s-a dublat faţă de primăvara anului trecut.

În cadrul târgului de carieră sunt lansate 40 de programe de internship şi management trainee, 21 de seminare de carieră şi 3 workshopuri pentru cei aproximativ 15.000 de vizitatori care sunt aşteptaţi în cele 2 zile ale evenimentului. Târgul va fi deschis astăzi până la ora 18.00 şi mâine, între orele 10.00 şi 17.00.

Cele peste 2.250 de posturi oferite de angajatori se adresează atât candidaţilor cu experienţă, cât şi studenţilor, absolvenţilor şi masteranzilor, dar şi celor în ultimii ani de studii. “Există poziţii entry level, mid-level şi senior. Oferta companiilor acoperă toate domeniile de activitate, iar câteva dintre poziţiile deschise sunt Junior Software, IT Support Technician, Software Engineer (IT&C), Accounts Payable/Receivable Business Analyst, Customer Service representative (BPO), Senior Advisor, Auditor Junior (Consultanta si Audit), Business Analyst, Relationship Manager, Agent Servicii Client (Financiar-Bancar)”, explică Delia Moreanu, purtător de cuvânt al companiei Catalyst, organizator al evenimentului.

Cele mai multe, dar şi cele mai bune oferte sunt în această primăvară în industria IT&C, unde salariile sunt de obicei la nivelul celorlalte ţări europene, iar posturile nu sunt doar pentru România, ci şi pentru alte ţări. Compania Visionnear caută, de exemplu, 50 de profesionişti pentru Belgia, Google angajează pentru Polonia şi alte ţări, Infineon caută cu precădere ingineri electronişti, absolvenţi de Electronică şI Telecomunicaţii, atât pentru România, cât şi pentru alte ţări europene, iar lista poate continua. Despre deficitul de personal calificat vorbesc şi companiile care oferă cursuri de pregătire. “Din august căutăm experţi în sistemul android şi încă nu am găsit. Noi oferim cursuri de programare Android iPhome Linux, pe pieţă fiind nevoie de aproximativ 3.000 de specialişti”, spune Cristian Lucan, trainer consultant al companiei Edumobile.

Angajări se fac şi în alte domenii, la companii foarte cunoscute în toată lumea. Michelin angajează experţi în diverse domenii în mai multe oraşe ale ţării, precum Bucureşti, Floreşti sau Zalău, firma APT, specializată în resurse umane, angajează aproximativ 50 de specialişti în IT, economic, comunicare sau costummer support, iar cei care vorbesc bine mai multe limbi străine pot obţine un salariu destul de bun la un call center. “Avem aproximativ 50 de posturi pentru vânzări prin telefon, procesare comenzi, analiză de piaţă, tratare comenzi, gestionare reclamaţii şi altele. Salariile variază în funcţie de post, se pot angaja şi absolvenţi de studii medii, cu condiţia să fie buni comunicatori, iar salariul este mai mare pentru cei care vorbesc şi limbi străine”, explică reprezentanta Call-Point Group.

Un concept inovator la această ediţie a Angajatori de TOP este Career Race, o compeţie care îi provoacă pe tinerii profesionişti să afle mai multe despre firmele care-i interesează şi le oferă oportunitatea de a câştiga traininguri puse la dispoziţie de companiile partenere, de a participa la evenimente de tip “open days” sau “job shadowing”.

Case Study Challenge reprezintă un proiect nou care oferă tinerilor selectaţi posibilitatea de a intra în competiţie alături de alţi tineri talentaţi unde-şi pot demonstra creativitatea, spiritul de echipă, inovaţia şi abilităţile de intreprinzător într-un studiu de caz dezvoltat de echipa INTACT Media Group.

×