x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tăriceanu: Oricine nu a fost bătut cu oul în cap când era mic ştie că soluţia e relansarea economică

Tăriceanu: Oricine nu a fost bătut cu oul în cap când era mic ştie că soluţia e relansarea economică

01 Iun 2010   •   00:00

Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat astăzi că cea mai bună măsură anticriză care ar putea fi luată acum în România ar fi demisia Guvernului, spunând că oricine care „nu a fost bătut cu oul în cap” când era mic înţelege că reducerile nu sunt o soluţie, ci relansarea economică.



„Am avertizat Guvernul de nenumărate ori asupra unui lucru foarte-foarte simplu, simplu pentru oricine care, sigur, când era mic nu a fost bătut cu oul în cap, şi anume că, dacă economia nu va începe să producă, oricâte reduceri s-ar face nu vor fi suficiente”, a spus Tăriceanu la dezbaterea din Camera Deputaţilor a moţiunii simple a PNL, „Programul Băsescu – PDL=curbe de sacrificiu pentru români!”.

Tăriceanu a subliniat faptul că diminuarea pensiilor şi a salariilor nu este o soluţie, ci repunerea economiei în funcţiune. Fostul premier a atras atenţia că măsurile pe care intenţionează să le ia Guvernul vor frâna consumul, „iar ieşirea din criză va fi întârziată”. În acest sens, Tăriceanu a spus că, pentru ca economia să fie relansată, este nevoie şi de economii la buget, afirmând că cea mai mare economie pe care o poate face în acest moment România este îndepărtarea PDL de la putere. „Cea mai mare economie ce ar putea fi făcută de România în acest moment ar fi plecarea PDL de la putere. Probabil că am putea economisi astfel procente bune din PIB, bani care ar putea fi folosiţi pentru plata salariilor şi pensiilor, pentru investiţii. Demisia Guvernului ar putea fi cea mai bună măsură anticriză”, a spus Tăriceanu, potrivit replicaonline.ro.

„Doctrina economică neo-fanariotă a lui Băsescu şi a PDL trebuie părăsită. România nu va progresa dacă statul va lua de la săraci şi va da la boierii şi ciocoii portocalii, aşa cum făceau fanarioţii şi aşa cum se doreşte să se facă acum de către PDL. Această putere neofanariotă trebuie să plece”, a conchis fostul premier.

×
Subiecte în articol: observator