x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Taximetriştii independenţi intră în grevă japoneză şi se alătură oricăror proteste de stradă

Taximetriştii independenţi intră în grevă japoneză şi se alătură oricăror proteste de stradă

28 Mai 2010   •   00:00

Tot mai mulţi angajaţi din diferite sectoare de activitate anunţă că se vor solidariza cu cei care au decis să intre în grevă generală din cauza măsurilor de austeritate anunţate de Guvern. Sindicatul Naţional al Taximetriştilor Independenţi (SNTI) a anunţat, vineri, că se alătură federaţiilor care au decis să protesteze.

Potrivit Mediafax, taximetriştii independenţi vor lucra, însă vor avea pe maşini banderole albe.

"Sindicatul Naţional al Taximetriştilor Independenţi, în semn de solidaritate cu toţi lucrătorii aflaţi în grevă generală, a decis să instaleze, pe întreaga perioadă a desfăşurării acţiunii de protest a colegilor membri ai ?CNS Cartel Alfa?, o banderolă albă afişată vizibil, transversal, pe cupola taxiului", informează confederaţia.

Totodată, taximetriştii independenţi îşi afirmă disponibilitatea de a participa la orice manifestare de protest care se va desfăşura în stradă în acea perioadă.

Confederaţiile sindicale au decis să declanşeze greva generală pe termen nelimitat începând cu 31 mai. Totodată, vor avea loc mitinguri de protest la nivelul judeţelor, între 1 şi 4 iunie şi va fi organizat un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului, cu manifestări la porţile de intrare, în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură.

Începând de luni, peste 400.000 de angajaţi din învăţământ şi administraţie publică vor intra în grevă generală pe termen nedeterminat. Acestora li se vor alătura într-o grevă de solidaritate şi alţi angajaţi din sănătate, transporturi, penitenciare şi sectorul privat
.

×
Subiecte în articol: observator