x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Taxiurile vor avea panouri separatoare, pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Taxiurile vor avea panouri separatoare, pentru prevenirea răspândirii COVID-19

15 Mai 2020   •   17:32
Taxiurile vor avea panouri separatoare, pentru prevenirea răspândirii COVID-19

În taxiuri vor apărea panouri separatoare, pentru protecţia clienţilor, dar şi a şoferilor. Patronii firmelor de taximetrie spun că acestea nu sunt omologate şi că vor întâmpina reale probleme la ITP, scrie Antena 3

În plus, şoferii unei companii de ride-sharing sunt obligaţi să-şi facă un selfie cu masca pe faţă, înainte de a pleca în cursă. Dacă nu, nu vor putea folosi aplicaţia. 

Noile măsuri de combatere a coronavirusului vor trebui implementate în următoarele zile şi pentru serviciile de taxi. Pe lângă măşti şi dezinfectant, şoferii vor trebui să-şi monteze separatoare în maşini, iar unii au făcut-o deja.

În funcţie de modelul maşinii, noile paravane costă în jur de 200 de lei.

Legislaţia este însă ambiguă, spun patronii.

"După cum ştiţi la taxiuri avem ITP la 6 luni. Ne-am trezit că nu sunt omologate, trebuie omologate. Nu avem legislaţie ca să putem monta aceste lucruri pe maşini. Noi când mergem să facem ITP-ul, trebuie să le demontăm", spune Mihai Ghişe, patron firmă de taximetre.

Patronii de taximetre consideră că separatoarele nu sunt sigure 100%, deoarece pasagerii care plătesc cu bani cash pot transmite virusul mai departe, chiar dacă poartă mănuşi.

"Este o anomalie acuma, să vii după două luni când a fost pandemia pandemie, în floare, să venim acum să impunem nişte reguli care nu au fost impuse până acum. Noi până acum am circulat fără măşti, fără perete despărţitor şi nu s-a întâmplat absolut nimic", spune Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

În plus, 90% dintre taximetre au climatizare doar în faţă, ceea ce înseamnă că pasagerii din spate vor face saună în zilele fierbinţi.

Pe lângă separatoare, şoferilor de UBER li se cere să-şi facă un selfie cu masca pe faţă şi să-l încarce în aplicaţia companiei, pentru a putea lucra.

Costurile legate de montarea separatoarelor vor fi suportate de către patronii firmelor. 

×