x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tehnologie - Robotul in banca la scoala, in locul elevului chiulangiu

Tehnologie - Robotul in banca la scoala, in locul elevului chiulangiu

de Alexandru Radescu    |    01 Iul 2006   •   00:00
Tehnologie - Robotul in banca la scoala, in locul elevului chiulangiu

De multe ori, in scoala primara ne chinuiam sa gasim o smecherie prin care sa nu mergem la scoala si sa trandavim pe acasa. O brusca durere de stomac, o anemie, o temperatura crescuta artificial, orice numai sa stam acasa, fie si o zi.

Iata ca acum, chiar daca avem o problema de sanatate si ramanem acasa tot nu scapam de scoala. Inginerii canadieni au creat un robotel care merge la scoala in locul elevului si o "pereche" a sa care sta acasa cu copilul. Principiul de functionare este relativ simplu. Cei doi roboti comunica prin intermediul unei conexiuni internet, fie si wireless.

Fiecare robot are un monitor de 15 inci (pe locul capului) si camere de filmat in dreptul ochilor. De acasa, copilul foloseste o consola pentru a dirija robotul inlocuitor de la scoala. Prin intermediul monitorului, se poate urmari lectia din clasa, se poate discuta cu profesorul si cu colegii. Mai mult, robotelul scolar (care este echipat cu roti) se poate deplasa prin scoala.

Proiectul "PEBBLES" este dezvoltat de catre Telbotics cu ajutorul Ryverson University si University of Toronto. In prezent exista 40 de modele, care sunt folosite in cateva scoli si spitale din Canada si SUA, in conditiile in care o pereche de robotei costa 70.000 de dolari.

×
Subiecte în articol: observator scoala