x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tentativă de sinucidere la penitenciarul Codlea

Tentativă de sinucidere la penitenciarul Codlea

de Jurnalul National    |    15 Ian 2008   •   00:00

16:26•

Un deţinut de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Codlea, judeţul Braşov, condamnat la 23 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, a încercat să se spânzure, azi dimineaţa, însă colegii săi de celulă au alertat gardienii

Un deţinut de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Codlea, judeţul Braşov, condamnat la 23 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, a încercat să se spânzure, azi dimineaţa, însă colegii săi de celulă au alertat gardienii, transmite Mediafax.

Tânărul în vârstă de 28 de ani este încarcerat din 2003 şi a încercat de câteva ori să se sinucidă, având diverse răni pe braţe, potrivit subcomisarului Dan Rusu, purtător de cuvânt la Penitenciarul Codlea.

Deţinutul a fost consiliat psihologic de mai multe ori, având un comportament antisocial şi diverse tulburări de personalitate.

Colegii săi de celulă l-au găsit azi dimineaţa, spânzurat cu o funie confecţionată dintr-un cearceaf şi legată de patul supraetajat şi au alertat imediat personalul de supraveghere.

"În timpul desfăşurării apelului de dimineaţă, o persoană privată de libertate a încercat să se sinucidă prin spânzurare. Deţinutul în cauză se afla în cameră împreună cu alte cinci persoane private de libertate şi era în evidenţe cu tulburări de personalitate. Intervenţia promptă a unui medic din cadrul penitenciarului a dus ca după câteva minute de resuscitare, victimei să îi revină pulsul, iar ulterior şi respiraţia", a spus Rusu.

Deţinutul se află internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

×
Subiecte în articol: observator