x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Termocentrala Mintia are un nou proprietar

Termocentrala Mintia are un nou proprietar

de Redacția Jurnalul    |    27 Dec 2022   •   19:20
Termocentrala Mintia are un nou proprietar

Termocentrala Mintia are începând de marți un nou proprietar. Tranzacția începută în vară s-a finalizat după ce compania Mass Global Energy a achitat suma de bani stabilită prin contract.

Termocentrala a aparținut Complexului Energetic Hunedoara SA și a fost valorificată prin licitație publică.

Tranzacția în valoare totală de peste 91 de milioane de euro a fost realizată în două etape. În luna august, noul proprietar a achitat 10 milioane de euro, iar marți, acesta a plătit și diferența de 81 de milioane de euro.

Ministerul Energiei a impus, în calitate de acționar, o serie de condiții noului proprietar. Până la finalul anului 2026, acesta trebuie să finalizeze o nouă unitate cu o putere instalată de minimum 1.290 MW, din care minimum 800 MW în bandă pe gaz și energie regenerabilă. .

Practic, Termocentrala va trece printr-un proces de dezvoltare, ce implică investiții de peste un miliard de euro și apariția unor noi locuri de muncă.

„Ne bucurăm că tranzacția a fost realizată la timp și astfel, Termocentrala Mintia, un activ de importanță strategică pentru România, va rămâne pe harta energetică a țării noastre și va fi dezvoltată în continuare pentru a avea o capacitate de producție mai mare. În următorii ani, termocentrala va trece printr-un proces amplu de dezvoltare ce implică investiții de peste 1 miliard de euro, locuri noi de muncă pentru locuitorii din zonă și o producție de cel puțin 1.290 MW”, a declarat Emil Gros, asociat coordonator al Expert Insolvență SPRL, administratorul judiciar al Societății Complexul Energetic Hunedoara SA.

CNTEE Transelectrica SA și SNTGN Transgaz SA au acordat avizele și autorizațiile necesare pentru demararea investițiilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: termocentrala mintia proprietar