x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Testul COVID-19, obligatoriu în România pentru toate persoanele care vin din țări cu multe îmbolnăviri

Testul COVID-19, obligatoriu în România pentru toate persoanele care vin din țări cu multe îmbolnăviri

05 Oct 2020   •   21:30
Testul COVID-19, obligatoriu în România pentru toate persoanele care vin din țări cu multe îmbolnăviri

TestulCOVID-19 devine obligatoriu în România pentru toate persoanele care vin din țările cu rată mare de incidenţă.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni seară, că toți cetățenii care vin în România, pentru trei zile, din țările cu indice ridicat de infectare, pot intra în țară cu un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore.

Dacă vin pentru o perioadă mai lungă, trebuie să intre în carantină 14 zile. În cea de-a 8-a zi pot cere un nou test, iar dacă acesta va fi negativ, pot ieși din carantină în cea de-a 10-a zi.

Evaluarea fiecărui caz se va face în continuare prin anchete epidemiologice, a adăugat Tătaru.

Potrivit deciziei remisă presei după conferința de presă, se aprobă lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în vigoare începând cu data de 07.10.2020.

Țările din care se intră în carantină la domiciliu pentru 14 zile sunt: Israel, Andorra, Muntenegru, Bahrain, Aruba, Argentina, Guam, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Spania, Cehia, Costa Rica, Puerto Rico, Bahamas, Republica Moldova, Franța, Olanda, Gibraltar, Polinezia Franceză, Sint Maarten, Liban, Belgia, Panama, Capul Verde, Statele Unite ale Americii, Peru, Kuweit, Columbia,
Brazilia, Armenia, Marea Britanie, Islanda, Oman, Irak, Maldive, Paraguay, Luxembourg, Belize, Emiratele Arabe Unite, Palestina, Danemarca, Libia, Ungaria, Chile, Slovacia, Ucraina, Austria,
Curaçao, Georgia și Qatar.

Se exceptează de la măsura prevăzută la alin. (1), persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național.

Persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat prevăzute la alin. (1) și intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, pot ieși din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: test covid