x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ţigări de contrabandă în valoare de aproximativ 2,3 milioane de euro, descoprite la Vama Giurgiu

Ţigări de contrabandă în valoare de aproximativ 2,3 milioane de euro, descoprite la Vama Giurgiu

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2023   •   13:30
Ţigări de contrabandă în valoare de aproximativ 2,3 milioane de euro, descoprite la Vama Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu au descoperit, într-un camion condus de un cetăţean bulgar, cantitatea de 9.000.000 de țigarete de contrabandă, estimată la o valoare de aproximativ 2,3 milioane de euro.

Polițiștii de frontieră fac cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, după descoperirea din camionul condus de cetățeanul bulgar, faţă de care s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit Poliției de Frontieră, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, un cetățean bulgar, în vârstă de 53 de ani. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, recipiente din sticlă, din Bulgaria în Cehia.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra încărcăturii acestuia. Astfel, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperite ascunse, prin metoda capac, 900 de baxuri ce conţineau 9.000.000 de țigarete de contrabandă.

Țigările, în valoare totală de aproximativ 2,3 milioane de euro (11.250.000 de lei) au fost indisponibilizate, iar în continuare polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cadrul dosarului penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: contrabanda tigari