x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ţigări de contrabandă din Ucraina, introduse în România cu deltaplanul!

Ţigări de contrabandă din Ucraina, introduse în România cu deltaplanul!

de Mediafax    |    13 Noi 2011   •   13:34
Ţigări de contrabandă din Ucraina, introduse în România cu deltaplanul!

20.000 de pachete de tigari de contrabanda au fost aduse in tara din Ucraina cu un motodeltaplan, doi tineri care asteptau sa preia coletele, de pe Vargul Rotundu, la o altitudine de peste 1.200 de metri, fiind retinuti de politistii de frontiera maramureseni.

Zece colete invelite in folie de culoare neagra in care erau tigari de contrabanda de provenienta ucraineana au fost aruncate din motodeltaplan in zona Varful Rotundu din muntii Ignisului, apoi aparatul de zbor s-a indreptat spre Ucraina, se arata intr-un comunicat al Politiei de Frontiera..

Doi tineri asteptau sa preia coletele la aproximativ 400 de metri de locul in care au fost aruncate. Unul dintre acestia, in varsta de 21 de ani, a fost prins de politistii de frontiera maramureseni, celalalt reusind sa fuga in padure. La scurt timp a mai fost retinuta o tanara care mergea spre locul de preluare a tigarilor cu un autoturism de teren.

In urma verificarilor facute in zona, politistii de frontiera au mai gasit inca 30 de colete ambalate in folie de culoare neagra, identice cu cele aruncate din motodeltaplan.

Cele aproximativ 20.000 de pachete de tigari de provenienta ucraineana gasite in 40 de colete, in valoare de 174.000 de lei, au fost confiscate, iar cei doi tineri sunt cercetati pentru contrabanda.

Politistii de frontiera maramureseni au anuntat autoritatile ucrainene, pentru depistarea persoanelor care au transportat tigarile cu motodeltaplanul.

×