Spitalul Judeţean Timişoara a intrat în atenţia IJP Timiş pentru mai multe încălcări flagrante ale legii. În principal este vorba despre o serie de licitaţii care au ridicat serioase semne de întrebare poliţiştilor bănăţeni. Dacă la percheziţie unul dintre calculatoarele "bănuite de fraudă" nu a fost de găsit, pe motiv că "era la reparat", oamenii legii au găsit alte documente interesante, demne de cartea recordurilor a Ministerului Sănătăţii.
Spitalul Judeţean Timişoara a intrat în atenţia IJP Timiş pentru mai multe încălcări flagrante ale legii. În principal este vorba despre o serie de licitaţii care au ridicat serioase semne de întrebare poliţiştilor bănăţeni. Dacă la percheziţie unul dintre calculatoarele "bănuite de fraudă" nu a fost de găsit, pe motiv că "era la reparat", oamenii legii au găsit alte documente interesante, demne de cartea recordurilor a Ministerului Sănătăţii.Că licitaţiile la Spitalul Judeţean Timişoara se fac ca la piaţa de zarzavaturi, exact ca pe taraba de legume şi fructe, nu mai încape nici o urmă de îndoială. Cel mai bun exemplu este documentul înregistrat la data de 27 septembrie 2007 şi intitulat "comunicare rezultat procedură", act ce poartă antetul unităţii sanitare bănăţene, sub numărul 583-421. Comunicarea a fost făcută în atenţia firmei "Isărescu Manopera" SRL din Timişoara, care participase la o licitaţie de achiziţie publică pentru "Lucrări de reparaţii generale cabinete şi holuri ambulatoriu de specialitate". Până aici, nimic spectaculos, doar că firma a fost anunţată că a pierdut cursa cu Spitalul Judeţean Timişoara: "... oferta dvs. nu a fost declarată câştigătoare, deoarece nu aţi prezentat cea mai avantajoasă ofertă din punct de vedere economic". Mai mult, în acelaşi document, firma timişoreană a fost înştiinţată că lucrarea a fost câştigată de SC Niky & Laura Construct SRL, "corespunzătoare din punct de
FAX. Acelaşi număr de înregistrare pe rezoluţii diferite |
vedere al cerinţelor documentaţiei şi al cărei preţ este de 614.508 RON". Şi cu... "vă mulţumim pentru participare şi sperăm într-o colaborare viitoare", comunicarea Spitalului Judeţean Timişoara către SC "Isărescu Manopera" SRL, patroni soţii Emil şi Elena Isărescu, s-a încheiat.
ROATA MORII. Frumos ar fi fost să se termine aşa, doar că lucrurile au luat o întorsătură demnă de "Zona Crepusculară". Şi asta pentru că a doua zi SC "Isărescu Manopera" SRL a primit un nou fax din partea Spitalului Judeţean Timişoara, cu acelaşi număr de înregistrare, prin care este înştiinţat că: "... oferta dvs. a fost declarată câştigătoare la preţul de 696.628 RON". Interesant, nu? Deci SC "Isărescu Manopera" SRL a câştigat caricatura de licitaţie organizată de Spitalul Judeţean Timişoara, cu un preţ mai mare, cu aproximativ 800 de milioane de lei vechi. Cum aşa? Asta ne depăşeste până şi pe noi. Cert e că cele două "comunicări rezultat procedură" poartă aceleaşi numere de înregistrare, aceeaşi semnătură a directorului administrativ al unităţii spitaliceşti, Virgil Anghel, şi au "zburat" amândouă către SC "Isărescu Manopera" SRL, de pe acelaşi număr de fax. Adică, din biroul directorului economic al Spitalului Judeţean Timişoara, de la 0256-19.44.85.