x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TIMIŞOARA / Deşeuri “compostate”

TIMIŞOARA / Deşeuri “compostate”

20 Ian 2009   •   00:00

Autorităţile timişorene intenţionează să înfiinţeze o staţie de reciclare a deşeurilor vegetale, în valoare de 9 milioane de euro, proiectul pentru realizarea studiului de fezabilitate urmând să fie supus dezbaterii consilierilor locali la sfârşitul lunii ianuarie.



Consilierii municipali timişoreni urmează să dezbată la sfârşitul lunii ianuarie proiectul studiului de fezabilitate pentru înfiinţarea acestei staţii, care ar urma să fie înfiinţată pe un teren de 20.000 de metri pătraţi şi cu ajutorul căreia deşeurile vegetale ar fi transformate într-un material ce poate fi valorificat ulterior în agricultură.

9,2 milioane de euro

“Procedura de compostare a deşeurilor vegetale constă într-un proces de descompunere şi transformare a deşeurilor vegetale într-un material stabil, care poate fi valorificat în horticultură şi agricultură. Procesul este controlat în ceea ce priveşte accelerarea descompunerii, optimizarea eficienţei şi minimizarea impactului asupra mediului şi populaţiei şi se desfăşoară în două faze: tratarea mecanică şi descompunerea (compostarea) – proces de degradare microbiologică”, se arată în referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre, semnat de directorul Direcţiei de Mediu din cadrul Primăriei Timişoara, Vasile Ciupa. Costul total al realizării acestei staţii este estimat la circa 9,2 milioane de euro, la cursul de schimb de la sfârşitul lunii noiembrie 2008.

×
Subiecte în articol: verde!