x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Timpanul lui Orban

Timpanul lui Orban

06 Feb 2008   •   00:00
Timpanul lui Orban

Jurnalul Naţional cere procurorului general al României să precizeze de unde ştiu subordonaţii săi că Ludovic Orban a lovit minora cu maşina. Ministrul Transporturilor, prezumtiva victimă şi familia ei neagă, legiştii desfiinţează într-un raport oficial ipoteza. Are Orban telefonul ascultat, este filat de serviciile speciale ale statului român? 


Deşi procurorii au decis neînceperea urmăririi penale în cazul accidentului provocat de Ludovic Orban (foto) în decembrie 2007, comunicatul Parchetului General lasă să planeze o umbră de îndoială asupra corectitudinii anchetei. Din acest motiv, Jurnalul Naţional solicită oficial, în spiritul transparenţei, instituţiei condusă de Laura Codruţa Kovesi să răspundă la următoarele întrebări:

  • Cum a deschis, în baza cărui act normativ, în lipsa unei plângeri şi fără existenţa unei persoane care să se declare parte vătămată, Parchetul General dosar penal de cercetare pe numele ministrului Orban?
  • Orban neagă "acroşajul", minora şi tatăl ei neagă de asemenea, legiştii scriu în raport că lovitura suferită de fată nu provine în urma impactului cu un autoturism. Procurorii invocă alţi martori şi scriu că a existat o coliziune şi că martorii se dovedesc nesinceri. De unde ştiu procurorii şi de ce nu acuză oamenii suspectaţi de mărturie mincinoasă?
  • Serviciul de Ambulanţă susţine că maşina deplasată la locul incidentului, în urma apelului la 112, nu a găsit nici o victimă, iar Spitalul "Grigore Alexandrescu" nu a înregistrat, în ziua respectivă, nici o internare/consultaţie ca urmare a unui accident rutier. Sunt nesinceri şi reprezentanţii celor două instituţii coordonate de Ministerul Sănătăţii? Dacă da, aceştia de ce nu sunt cercetaţi pentru declaraţii mincinoase?
  • A luat Parchetul General în calcul imaginile filmate cu Ludovic Orban, acuzat de părăsire a locului accidentului, prezentate repetat de postul Realitatea TV? Dacă da, au fost audiaţi în acest caz autorul filmării, "martorul misterios", care a sunat la 112 şi angajata ziarului Cotidianul care a apărut cu faţa blurată pe post? Dacă nu, de ce?
  • Dacă probele şi declaraţiile din dosar nu fac nici o referire la lovirea fetei, a primit Parchetul General date suplimentare despre incident de la serviciile speciale?
  • Dacă răspunsul la întrebarea anterioară este pozitiv, de ce nu apare nici o astfel de menţiune în rezoluţia procurorilor?
  • A făcut sau încă face ministrul Transporturilor obiectul urmăririi informative (filaj, ascultări telefonice etc.) din partea serviciilor secrete româneşti? Dacă da, în baza căror suspiciuni?
  • Mai există membri ai Cabinetului Tăriceanu aflaţi în atenţia serviciilor de informaţii?
 
 
 
 

×
Subiecte în articol: observator