x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tinut in lanturi de propria sotie

Tinut in lanturi de propria sotie

05 Noi 2004   •   00:00

Un barbat din comuna doljeana Cetate traieste de cateva luni legat cu lanturi de un pat de fier din curtea locuintei sale. Persoana care l-a legat este nimeni alta decat sotia sa. Femeia, Florica Mitroi, motiveaza ca sotul sau, Aurel, este bolnav psihic, iar inlantuirea sa constituie singura modalitate posibila de a-l impiedica sa agreseze copiii vecinilor sau sa distruga tot ceea ce intalneste in cale.

CRISTIAN VASILCOIU

SOARTA. Pe vremuri in putere, barbatul a ajuns ca un caine
PROBLEMA DE FAMILIE. Culmea, situatia era cunoscuta atat de politistii din comuna, cat si de medic. Nici unul nu a intervenit, angajatii MAI motivand ca este "o problema de familie", iar doctorul "ca nu are timp". Aurel Mitroi a fost totusi eliberat din lanturi miercuri seara, la interventia mass-media si a localnicilor.

Lanturile au fost taiate cu ferastraul, caci, intre timp, Florica Mitroi pierduse cheia lacatului. Incidentul a incins spiritele in comuna, parerile localnicilor fiind impartite: in vreme ce femeile spuneau ca nu ar fi rau ca barbatii sa mai stea, din cand in cand, in lanturi, reprezentantii sexului tare replicau ca si-ar fi "omorat" nevestele in bataie, daca s-ar fi trezit, din somn sau din betie, inlantuiti. Barbatul inlantuit a fost internat de doua ori la Spitalul de Neuropsihiatrie Poiana Mare, insa a fost externat, de fiecare data, la cererea familiei, care s-a temut ca el sa nu-si piarda viata acolo.

×
Subiecte în articol: observator