x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tiraspol / Participarea României la reglementarea problemei transnistrene poate da naştere la complicaţiii

Tiraspol / Participarea României la reglementarea problemei transnistrene poate da naştere la complicaţiii

de Ovidiu Ciutescu    |    22 Ian 2009   •   00:00

Şeful Departamentului de politică externă din Transnistria, Vladimir Iastrebceak, a declarat miercuri că Tiraspolul se opune participării României la negocierile asupra reglementării problemei transnistrene.



"România ar putea contribui la reglementare prin intermediul altor mecanisme, în special prin contacte bilaterale cu Moldova. Ar trebui să se ţină cont de complicaţiile ce ar putea interveni în cazul participării României la negocieri. Diplomaţia română ar putea, fără îndoială, să-şi intensifice eforturile pe direcţia europeană", a adăugat Iastrebceak, citat de Agerpres. Declaraţia responsabilului transnistrean intervine în contextul vizitei pe care ministrul român de externe Cristian Diaconescu o efectuează joi la Chişinău, unde urmează să abordeze cu autorităţile moldovene şi conflictul din stânga Nistrului. Şeful diplomaţiei de la Bucureşti declara recent că România ar trebui să fi direct implicată în procesul de negocieri pentru rezolvarea diferendului transnistrean şi nu numai prin intermediul UE.

×
Subiecte în articol: romania