x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ţiriac: Nu ieşim din criză în 2012. Toată lumea să se pregătească să o mai ducem în spate

Ţiriac: Nu ieşim din criză în 2012. Toată lumea să se pregătească să o mai ducem în spate

26 Sep 2011   •   06:35
Ţiriac: Nu ieşim din criză în 2012. Toată lumea să se pregătească să o mai ducem în spate

Ion Tiriac crede ca pentru Romania criza este departe de a fi trecut. El a declarat ca gresit cand a spus ca 2012 va fi anul in care criza va lua sfarsit. "Toata lumea sa se pregateasca sa o mai ducem in spate, ca nu avem ce sa facem altceva. Eu sper ca in 2014 sa ne mearga mai bine", a spus omul de afaceri.

"Sa speram ca aceasta criza nu o sa ne loveasca din nou. Noi suntem dependenti, toata lumea, de Statele Unite. Tot ce se intampla acolo, dupa 6 luni sau 3 luni se intampla in Europa, tot ce se intampla in Europa se intampla cu 2 luni inainte in Romania. America este o tara foarte bogata, o tara care este obisnuita cu crizele. Ei au un avntaj enorm: ei tiparesc banii. Cand au nevoie de bani, tiparesc mai mult si intra mai mult in datorii. S-ar putea intampla ca sperantele omenirii sa nu mai fie indeplinite atat de repede sau atat de bine cum credeam toti. Pe de alta parte, Globul se indreapta spre o perioada in care populatia in lumea asta o sa creasca de 2 ori in 30 de ani. Aici este o mare intrebare. Ce se intampla cu apa, in energia. Dar asta este departe de noi", a explicat Ion Tiriac, la RTv.

"Eu am gresit. Am zis ca iesim din criza in 2012. Nu iesim in 2012. Toata lumea sa se pregateasca sa o mai ducem in spate, ca nu avem ce sa facem altceva. Eu sper ca in 2014 sa ne mearga mai bine", a continuat omul de afaceri.

Intrebat cum a fost afectata Romania de criza, Ion Tiriac a spus ca "Ne-a schimbat mult criza. Mai mult decat atat, criza a atins mult mai mult omul de afaceri. Pe mine m-a stupefiat faptul ca politicul nu se gandeste cum sa faciliteze si sa impinga omul de afaceri, ala care da de mancare la mii de oameni. Ca sa-l faca pe ala sa nu dea afara oameni si sa se trezeasca ei in mana cu cate 2.000 de la fiecare. La noi somajul e inca bun, dumneavoastra stiti ca in Spania somajul este 20%?"

"Eu spun ca romanul este un altfel de individ. Nu este nici sarb, nici grec. Noi suntem mult mai blanzi. Si inghitim, inghitim, inghitim", a mai spus el.

Ion Tiriac a declarat ca si el a fost nevoit sa dea oameni afara. "Am dat afara cam o treime, mii. Dar cam jumatate din cati trebuia sa dau afara am tinut. Si stiti de ce? Pentru ca ani de zile mi-a trebuit sa investesc in scolarizari. Eu ii dau afara acum, iar peste doi ani trebuie sa-i angajez din nou si ma costa de cinci ori atat. Este un calcul matematic", a povestit Tiriac.

"Pe dea alta parte, romanul trebuie sa invete ceea ce inseamna morala si fidelitate. Eu am avut oameni care i-am luat din scoala, i-am pregatit extraordinar. I-a dat Gheorghita 50 de euro in plus, dupa ani si ani, a plecat. Asta nu exista in alte tari", a conchis omul de afaceri.


×
Subiecte în articol: romania europa afaceri criza ion tiriac şomajul