x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Toni Greblă a DEMISIONAT de la CCR

Toni Greblă a DEMISIONAT de la CCR

04 Feb 2015   •   15:06
Toni Greblă a DEMISIONAT de la CCR

Judecătorul Toni Greblă a decis să demisioneze de la Curtea Constituţională a României. Demisia a fost depusă după ce Grebla a fost audiat, în această dimineaţă, la DNA.

"Avand in vedere evenimentele din ultima perioadă am decis ca este mai bine sa iau acest act unilateral, aceasta demisie personala si s-o materializez astazi. Nimeni nu mi-a sugerat sa fac acest lucru", a declarat Greblă la sediul CCR.

"Curtea constata ca actul demisiei a survenit pe fondul presiunilor exercitate asupra instantei constitutionale in legatura cu exercitarea atributiilor sale prevazute de Legea fundamentala.

In acest context, Curtea Constitutionala subliniaza necesitatea respectarii prezumtiei de nevinovatie, a respectarii tuturor drepturilor si garantiilor procesuale in activitatea de urmarire penala, precum si a respectarii dreptului la imagine a persoanei, ca expresie a principiilor consacrate la art.1 alin. (3) si art.23 alin. (11) din Constitutie", se arată într-un comunicat al Curţii.

Șeful DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut marți sesizarea Biroului permanent al Senatului pentru încuviințarea arestării preventive în cazul judecătorului CCR Toni Greblă, urmărit penal pentru mai multe fapte, și trimiterea acestuia în judecată. Procurorii au extins urmărirea penală față de Toni Greblă și sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și folosirea în orice mod direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații dacă este folosită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

El era acuzat de trafic de influență, efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine și pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, constituirea unui grup infracțional organizat (în forma constituirii și în vederea pregătirii infracțiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate).×
Subiecte în articol: toni grebla demisie judecator CCR