x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Topul salariilor din birourile parlamentare. De ce e „Miki Șpagă” lider absolut

Topul salariilor din birourile parlamentare. De ce e „Miki Șpagă” lider absolut

de Robert Veress    |    15 Ian 2013   •   13:11
 Topul salariilor din birourile parlamentare. De ce e „Miki Șpagă” lider absolut
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images
Pe lângă salarii, diurne, cheltuieli de transport, cazare și telefonie mobilă, aleșii României mai beneficiază de decontarea cheltuielilor cu birourile parlamentare. Aceste cheltuieli nu sunt fixe, ci diferă, considerabil, de la un parlamentar, la altul.
Econtext, care a realizat un top al senatorilor, după cheltuiala cu birourile parlamentare, se întreabă, pe bună dreptate, cum este posibil ca un senator să cheltuiască, lunar, în același scop, 8.755 de lei, iar altul 2.640 de lei? Topul este realizat la nivelul lunii octombrie 2012 și se referă, evident, la legislatura trecută.
Cea mai mare cheltuială cu birourile parlamentare este dată de resursa umană. Unii senatori se descurcă cu un singur angajat în teritoriu, care face și muncă de secretariat și administrativă și de relații cu publicul. Alți parlamentari au câte un angajat pentru fiecare dintre pozițiile respective.
Ocupantul primei poziții în topul cheltuielilor cu birourile parlamentare este senatorul UNPR Șerban Mihăilescu – „Miki Șpagă”. El este senator și în actuala legislatură.
Ocupantul ultimei poziții este senatorul USL Raymond Luca. Liberalul nu mai este parlamentar.
Șerban Mihăilescu își justifică poziția de lider în topul cheltuielilor „din teritoriu” prin... transparență. „E o interpretare greșită aceea că aș fi cel mai cheltuitor. Cheltuielile sunt perfect justificate. Am preferat să am angajați la birou cu carte de muncă și cu toate formele legale. Alții, decontează sume mai mari prin declarație pe proprie răspundere. Eu am foarte puțin pe declarație pe proprie răspundere”, a declarat senatorul UNPR, pentru Jurnalul Național.
Șerban Mihăilescu e urmat în topul realizat de Econtext de senatorii Cristian Țopescu (USL), Constantin Dumitru (Independent) și Vasile Blaga (PDL).
La polul opus se află senatorii Ecaterina Andronescu (USL), Anghel Iordănescu (UNPR), Iulian Urban (PDL) și Florin Mircea Andrei (PDL).
 

×