Din ce în ce mai mulţi români vor să plece să muncească în străinătate, datorită salariilor mult mai mari şi condiţiilor mult mai bune de lucru oferite de alte ţări ale Uniunii Europene. O parte dintre ei reuşesc să plece, însă alţii rămân doar la stadiul de "vis", fie pentru că nu au curajul să facă acest pas, fie pentru că nu ştiu cum. Iată câteva sfaturi oferite de compania de consultanţă şi management în domeniul forţei de muncă, Work Experience, pentru cei care vor o nouă viaţă în străinătate.
Italia şi Spania, ţările cele mai primitoare pentru românii care vor să muncească în străinăte
Primul sfat oferit de compania de consultanţă tuturor celor care doresc să plece în străinătate, indiferent de motivele pentru care o fac, este să se informeze foarte bine despre ţara în care vor să plece, să poată comunica în limba respectivă, să cunoască obiceiurile, cultura şi drepturile cetăţenilor români în ţara respectivă.
"Din păcate, există persoane care culeg mai multe informaţii despre ţara respectivă atunci când merg în excursie, decât atunci când fac o relocare pe termen mediu sau lung pentru un contract de muncă, situaţie care de cele mai multe ori le poate schimba viaţa", a declarat pentru ROMÂNIATV.NET Sergiu Călăuz, CEO Work Experience.
Ţările cu cele mai bune condiţii de muncă. Salarii mari, contribuţii mici la asigurări sociale
"După această informare, recomandăm fiecărui aplicant să îşi facă o autoevaluare, să pună în balanţă şi alte alternative pe care le-ar putea avea în România. Aceste alternative pot constitui la un moment dat un etalon în evaluarea continuării sau nu a contractului în străinătate. E preferabil că hotărârea de relocare în străinătate să nu vină pe fondul unor decizii de moment, a unui conflict cu partenerul de viaţă sau alte motive personale, ci în baza unei dorinţe şi capacităţi de a dezvolta o carieră în străinătate, bazate pe studiile şi experienţă profesională fiecărui candidat", a mai spus preşedintele companiei de consultanţă.
Află pe ROMÂNIATV.NET ce fel de joburi se caută în străinătate.