x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tot doua probe pentru permisul auto

Tot doua probe pentru permisul auto

11 Noi 2004   •   00:00

OBSERVATOR
Si din 2005, candidatii vor sustine tot doua probe de examen, una teoretica si una practica. Se modifica numai traseul, care poate fi dat ori ziua, ori noaptea, ori in oras, ori in afara lui, la alegerea Politiei.
EDUARD PASCU

Click pentru a mari imaginea
SCOALA. Soferii vor trebui sa fie mai pregatiti
Examenul din legislatie va fi sustinut tot pe un chestionar de 26 de intrebari, iar proba practica se va sustine ori ziua, ori noaptea, ori in interiorul sau in exteriorul orasului, decizia fiind a examinatorului. Astfel, candidatii trebuie sa se pregateasca pentru orice traseu, iar durata de sustinere a probei va ramane neschimbata: cel mult 10 minute", a declarat comisarul-sef Mihai Stancu, seful Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

POLIGON. Deocamdata, politistii nu stiu daca se va reintroduce si examinarea in poligonul auto. In Ministerul Administratiei si Internelor se lucreaza la un nou tip de chestionar, format din 26 de intrebari din legislatie, cu trei variante de raspuns, din care doar unul este cel corect, si nu ca pana acum, cand erau valabile ori unul, ori doua, ori toate trei raspunsurile.

"Examenul nu va fi mai greu, dar va fi mult mai serios, avand in vedere numarul mare de accidente si numarul de morti pe drumurile tarii", a declarat purtatorul de cuvant al MAI, inspector principal Marius Tache.

Scolile de soferi si Serviciile Politiei Rutiere au fost luate cu asalt de aspirantii la permisul de conducere, speriati de noul tip de examinare. Asa s-a ajuns ca politistii examinatori brasoveni sa suspende, anul acesta, inscrierile pentru examenul auto, pentru ca nu pot face fata cererilor.
×
Subiecte în articol: observator