x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tractorul, intr-o căsuţă poştală

Tractorul, intr-o căsuţă poştală

de Libiu Mateescu    |    06 Iul 2007   •   00:00
Tractorul, intr-o căsuţă poştală

O căsuţă poştală din Cipru, Flavus Investments Limited, din Limasol, a cumpărat ieri cu 77 de milioane de euro, fără TVA, intreaga uzină Tractorul Braşov. Firma este reprezentată de SC Flavus Investiţii SRL Bucureşti, infiinţată la inceputul anului 2007, care are ridicolul capital social de 200 RON! Â



O căsuţă poştală din Cipru, sub denumirea de Flavus Investments Limited din Limasol, a cumpărat ieri cu 77 de milioane de euro fără TVA intreaga uzină Tractorul Braşov, cu binecuvăntarea liberalului Teodor Atanasiu, preşedintele AVAS.

Firma este reprezentată de SC Flavus Investiţii SRL Bucureşti, infiinţată la inceputul anului 2007, şi avănd ridicolul capital social de 200 de RON! Casa de insolvenţă clujeană care a văndut Tractorul face parte din clientela politică a democra-ţilor clujeni, reprezentaţi de Emil Boc, avănd la activ numeroase lichidări de intreprinderi in Cluj.


LICITAŢIE DUBIOASĂ. Casa de Insolvenţă "Transilvania", din Cluj, a gestionat cea mai controversată operaţiune din Braşov in ce priveşte privatizarea marca AVAS, fost APAPS, fost FPS. Obiectul lichidării judiciare şi al scoaterii la licitaţie a fost nici mai mult nici mai puţin decăt intreaga platformă Tractorul, cu secţiile de montaj şi turnătorie cu tot, intinsă pe 123 de hectare. Ţinănd cont că un metru pătrat de teren in Tractorul se vinde cu 150 de euro, doar valoarea terenului fără halele industriale se ridică la aproape 190 de milioane de euro. Casa de insolvenţă a obţinut doar 77 de milioane de euro pe toată platforma, cu teren cu tot, la care se adaugă 5 milioane de euro ca TVA aferent activelor, fără teren. Tractorul UTB SA a intrat ieri pe măna unei firme fantomă, reprezentată de o căsuţă poştală din Cipru, dar cu o reprezentanţă cel puţin indoielnică la Bucureşti, cu largul concurs al AVAS şi a casei de insolvenţă clujene. Firma Flavus Investiţii SRL Bucureşti are ca principal obiect de activitate speculaţiile imobiliare.


SECRET TOTAL. Asociatul coordonator al casei de insolvenţă, Andrei Cionca, a refuzat să dezvăluie orice informaţie despre Flavus Investiţii Bucureşti, declarănd că " nici o firmă nu a oferit peste preţul de pornire de 77 milioane de euro". La prima strigare au rămas două, Flavus şi Block Buster impreună cu Build Corporation, dar acestea din urmă s-au retras ( in mod suspect - n.r.) inainte de a doua strigare, aşa că a căştigat firma Flavus, la preţul de pornire. "Nu vă pot spune nimic despre cumpărător şi nici despre firmele care s-au retras inainte de licitaţie. Firma concurentă MYO Bucureşti, care a cumpărat Semănătoarea Bucureşti, a fost descalificată pentru că nu avea certificatul de neurmărire fiscală la bugetul local al Primăriei Sectorului 6 Bucureşti. A fost o vănzare in procedură de urgenţă, colegii noştri fiind sceptici că vom reuşi să vindem Tractorul intr-un timp atăt de scurt. Vom participa şi la vănzarea uzinei Rulmentul, pentru că la Braşov există o presă blăndă (sic!)", spune lichidatorul Andrei Cionca.


Marii absenţi

Deşi Gigi Becali impreună cu şeful PNG Braşov, Adrian Mureşan, au declarat ritos că vor cumpăra Tractorul, stimulănd nejustificat speranţele tractoriştilor, aceştia nici nu s-au apropiat de poarta uzinei. Nici magnatul braşovean Ioan Neculae, care deţine uzina de autocamioane Roman, nu a venit la licitaţie. George Constantin Păunescu n-a venit nici el, iar afaceristul braşovean de la ICCO Computers, Călin Costan, trimis in judecată la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru infracţiuni economice, alături de deputatul pedist Ioan Gonţea, s-a retras din cursă.

×
Subiecte în articol: observator tractorul bucuresti