x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trafic infernal în Bucuresti din cauza grevei de la metrou

Trafic infernal în Bucuresti din cauza grevei de la metrou

01 Iun 2010   •   00:00
Trafic infernal în Bucuresti din cauza grevei de la metrou

Circulaţia rutieră este îngreunată, în Bucureşti, în zonele Unirii, Titan, Lujerului, Pipera, Tunari şi Răzoare, ediul general Sorin Oprescu declarând însă că se aştepta să se circule "şi mai rău", având în vedere că în trafic sunt peste 800.000 de maşini. Potrivit primarului Oprescu, axele sud-nord şi nord-vest sunt cele mai aglomerate.



"Mă aşteptam să se circule şi mai rău, există ambuteiaje în intersecţii având în vedere că sunt peste 800.000 de maşini în trafic. Este o zi cu o încărcătură dublă sau chiar triplă faţă de una normală", a spus Sorin Oprescu, la Centrul de Monitorizare a Traficului din Capitală.

Potrivit primarului general, pe lângă poliţiştii rutieri sunt prezente în trafic şi echipe ale Poliţiei Comunitare, iar pe traseele de unde metroul prelua mai multe persoane, au fost introduse pe lângă mijloacele de transport în comun care circulau în mod normal şi linii speciale de autobuze.

În trafic sunt prezenţi aproximativ 60 de poliţişti comunitari care au atribuţii şi de dirijare a traficului, aceştia alăturându-se celor 100 de poliţişti rutieri.

Subcomisarul Daniel Piştea, de la Brigada de Poliţie Rutieră Bucureşti, a declarat, pentru Mediafax, că, în afară de arterele de pe axa Lujerului – Arcul de Triumf, traficul mai este aglomerat şi pe şoselele Mihai Bravu şi Ştefan cel Mare.

Până la ora 9.00 nu au fost însă intersecţii blocate sau incidente grave, a precizat Daniel Piştea.

Potrivit sursei citate, peste 100 de poliţişti au fost mobilizaţi în intersecţiile din Capitală pe parcursul grevei sindicaliştilor de pe mijloacele de transport în comun.

Totodată, Piştea a precizat că, între orele 7.00 şi 9.00 au fost înregistrate 47 de apeluri la 9544, 22 dintre ele referindu-se la zonele aglomerate unde traficul este îngreunat.

×
Subiecte în articol: observator