x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trafic îngreunat pe două drumuri naţionale din Brăila şi Constanţa, din cauza copacilor doborâţi de vânt

Trafic îngreunat pe două drumuri naţionale din Brăila şi Constanţa, din cauza copacilor doborâţi de vânt

03 Dec 2012   •   09:38
Trafic îngreunat pe două drumuri naţionale din Brăila şi Constanţa, din cauza copacilor doborâţi de vânt

Două drumuri naţionale sunt blocate, în această dimineaţă, în judeţul Brăila, din cauza copacilor doborâţi de vânt, furtuna creând probleme şi în judeţul Constanţa, unde traficul rutier este îngreunat pe câteva artere naţionale.

În judeţul Brăila, din cauza copacilor doborâţi de vântul puternic sunt blocate drumul european 87 (Centura Brăilei), între Şoseaua Baldovineşti şi Şoseaua Focşani şi DN2B, la Silistraru. În acelaşi judeţ, pe drumul european 584 se circulă îngreunat la ieşirea din Bărăganu spre Iazu (balustrada de pe un pod a fost împinsă pe partea carosabilă), a anunţat Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

În judeţul Constanţa, din cauza copacilor căzuţi pe carosabil în timpul furtunii se circulă îngreunat, pe un fir, alternativ, pe DN 22, DN 2A, DN 3, DN 22C, DN 38 şi DN 39, anunţă Centrul Infotrafic.

În timpul furtunii din noaptea de duminică spre luni, mai mulţi copaci au căzut peste maşini în municipiul Constanţa, situaţii similare înregistrându-se însă în tot judeţul, iar mai multe acoperişuri au fost luate de vântul puternic, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă având zeci de intervenţii în cursul nopţii.

Tot din cauza vântului puternic au fost afectate mai multe linii electrice de la staţiile Regiei Judeţene de Apă, astfel că staţiile de pompare a apei potabile nu mai pot funcţiona.

Astfel, de la ora 04.50, staţia de pompare Palas a rămas fără curent electric şi a fost sistată furnizarea apei potabile în municipiul Constanţa, în cartierele Palas, Medeea, Viile Noi, CET, Km 5, Km 4-5, Poarta 6, Inel I, Inel II, Coiciu, Brătianu, dar şi în zonele Casa de Cultură, Gară, Obor şi Depozitul Traian.

În intervalul 04.00 - 05.00 s-au mai înregistrat avarii la liniile de alimentare cu tensiune şi la alte staţii de pompare din judeţ, fiind întereruptă furnizarea apei în localităţile Albeşti, Vârtop, Băneasa, Valu lui Traian, Galeşu, Medgidia, Basarabi, Poarta Albă, Costineşti, Cernavodă, Topraisar, Ciocîrlia şi Ostrov.

Tot din cauza furtunii, au fost închise toate porturile de la Marea Neagră, încă de la miezul nopţii de duminică spre luni. De asemenea, din acelaşi motiv a fost restricţionat şi traficul de barje pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către Portul Constanţa Sud - fluvial.


×