x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TRAFIC UŞOR/Iniţiativa primarului Onţanu: pasarelă peste Râul Colentina

TRAFIC UŞOR/Iniţiativa primarului Onţanu: pasarelă peste Râul Colentina

de Monica Andrei Capatos    |    03 Feb 2009   •   00:00

Pentru a uşura traficul locuitorilor din zona Colentina, care vor să traverseze de pe o parte pe cealaltă, râul cu acelaşi nume, primarul Neculai Onţanu a decis realizarea unei pasarele care să ajute la fluidizarea tranzitului pietonal.

Aceasta a fost gândită ca urmare a construirii pieţei Colentina situate pe Strada Cremeniţa nr. 13-15, pe malul drept al râului. Noua variantă de trafic va asigura accesul direct al locuitorilor de pe malul stâng către piaţă, deoarece pe acest

mal se construiesc locuinţe pentru bucureşteni şi fluctuaţia populaţiei va fi mult mai mare. Pasarela peste râul Colentina va fi realizată dintr-o dală de beton armat pe o suprafaţă de 280 mp, cu o lăţime de 8 m, o lungime totală de 35 m şi cu o diferenţă de nivel între nivelul maxim al căii în axul podului şi luciul apei, de maximum 3,5 m.

În acelaşi timp, structura pasarelei va fi echipată cu un parapet pietonal metalic, cu pante variabile de la 0%, în axul podului, la 11%, spre maluri, pentru a permite racordarea pasarelei la aleile deja existente pe malurile râului Colentina.

Primăria Sectorului 2 a declanşat lucrările de construire a pasarelei în această iarnă, iar pietonii ce frecventează zona Colentina vor beneficia de noua variantă cel mai târziu la sfârşitul lunii iunie 2009.

×
Subiecte în articol: observator