x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traficul de pasageri a scăzut în septembrie cu 2,9%, prima scădere după 2003

Traficul de pasageri a scăzut în septembrie cu 2,9%, prima scădere după 2003

24 Oct 2008   •   00:00

Înrăutăţirea traficului aerian este alarmantă. Un astfel de declin al numărului de pasageri nu a mai fost înregistrat de la răspândirea SARS din 2003. Chiar şi faptul că preţul la combustibil a scăzut la jumătate de la nivelul ridicat din iulie nu este suficient pentru a compensa impactul scăderii cererii.



În acest ritm, pierderile pentru acest an pot fi mai mari decât estimările noastre de 5,2 miliarde de dolari", a declarat Giovanni Bisignani, preşedinte IATA. În septembrie, gradul de ocupare al curselor internaţionale s-a diminuat cu 4,4 puncte procentuale, la 74,8%. Toate regiunile importante au raportat scăderi majore în ceea ce priveşte numărul de pasageri, cu excepţia operatorilor aerieni din America Latină, unde a fost înregistrată o uşoară creştere de 1,7%. Chiar şi acest avans este nesemnificativ comparativ cu majorarea de 11,9% din august.

În Europa, companiile au anunţat scăderi de 0,5% la traficul de pasageri, pe măsură ce economiile locale se apropie de recesiune. După ani de creşteri cu două cifre, operatorii din Orientul Mijlociu s-au confruntat în septembrie cu o reducere de 2,8% a numărului de clienţi, în timp ce Asia-Pacific a înregistrat o scădere de 6,8%.

×
Subiecte în articol: romania