x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Băsescu: Nu mă aşteptam la o condamnare pentru fratele meu; l-am încurajat să continue să se bată

Traian Băsescu: Nu mă aşteptam la o condamnare pentru fratele meu; l-am încurajat să continue să se bată

08 Ian 2016   •   14:07
Traian Băsescu: Nu mă aşteptam la o condamnare pentru fratele meu; l-am încurajat să continue să se bată
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat vineri că nu se aştepta ca fratele său, Mircea Băsescu, să fie condamnat în dosarul în care sunt implicaţi membrii familiei lui Bercea Mondial, arătând că decizia instanţei trebuie luată în considerare şi continuată procedura printr-un apel.

"Ştiind realitatea faptelor nu mă aşteptam la o condamnare, dar dacă ea este trebuie privită aşa cum este. Este o decizie a unei instanţe şi trebuie luată în considerare, iar în limitele legii continuată procedura printr-un apel", a spus Traian Băsescu, la B1 Tv.

El a precizat că imediat ce a aflat decizia instanţei a discutat cu fratele său.

"Ce a spus public mi-a spus şi mie: că va face apel, că nu doreşte să comenteze hotărârile instanţei, dar că va continua să se apere împotriva afirmaţiei mincinoase că ar fi primit bani. El, în acea celebră înregistrare, vorbea de banii care au ajuns la el de la Căpăţână spre a fi returnaţi şi nu de banii care au ajuns la el pentru a face intervenţii în justiţie", a afirmat Băsescu.

Fostul şef de stat a arătat că numele său va avea de suferit în politică în urma procesului în care este implicat Mircea Băsescu. "Bineînţeles că va avea consecinţe de credibilitate, dar acestea sunt generate şi de campaniile furibunde ale unor trusturi de presă care sunt un bun motivator pentru a atrage atenţia justiţiei asupra efectelor sociale, însă până la urmă justiţia se face în sala de judecată şi sper ca adevărul să fie constatat de judecători", a declarat Băsescu.

El a arătat că l-a încurajat pe fratele său să continue să se "bată", adăugând că probabil vor mai apărea probe în dosar.

"Procesele nu sunt politice în România, dar înscenări sunt posibile", a mai spus Traian Băsescu.

Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis, vineri, condamnarea lui Mircea Băsescu la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi a lui Marian Căpăţână la 3 ani de detenţie pentru complicitate la trafic de influenţă, în dosarul în care sunt implicaţi membrii familiei lui Bercea Mondial.

×
Subiecte în articol: traian basescu mircea basescu