x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Training pentru jurnalişti – "Dreptul la buna guvernare”, program al CJI

Training pentru jurnalişti – "Dreptul la buna guvernare”, program al CJI

01 Feb 2009   •   00:00

Centrul pentru Jurnalism Independent lansează programul "Dreptul la buna guvernare”, destinat jurnaliştilor din mass-media locale (presă scrisă, radio, TV, online).



Programul îşi propune să consolideze capacitatea presei de a monitoriza buna funcţionare a autorităţilor locale, atât la nivel strategic (dezvoltarea de politici publice, construirea bugetelor), cât şi la cel al implementării practice. Programul include două module de training, care se vor desfăşura în perioada februarie-iunie 2009, la Iaşi şi la Craiova. Fiecare dintre cele două module este compus din şase cursuri, după cum urmează:

1.    Buna guvernare ca drept fundamental al omului. Concepte, instrumente legale naţionale şi internaţionale. Traineri: Ioana Avădani (Centrul pentru Jurnalism Independent), George Ene (Clubul Român de Presă)
2.    Tehnici de investigaţie. Trainer: Paul Radu (Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţii).
3.    Analiza bugetului local. Trainer: Dan Apostol (The Money Channel)
4.    Politici publice în domeniul protecţiei mediului. (Trainerul urmează să fie desemnat)
5.    Politici publice în domeniul protecţiei minorităţilor. Trainer: Marian Chiriac (Balkan Investigative Reporters Network)
6.    Aspecte deontologice ale practicii jurnalistice. Trainer: Ioana Avădani (Centrul pentru Jurnalism Independent)
Jurnaliştii care vor participa la cel puţin cinci dintre cele şase cursuri (se poate opta între cursurile 4 şi 5) vor obţine diploma de absolvire. Pentru prezenţa la mai puţin de cinci cursuri se eliberează certificate de participare. Cursurile  vor dura o zi şi jumătate şi vor avea loc în weekend-uri. Primele cursuri se vor desfăşura în 7-8 februarie la Iaşi şi 14-15 februarie la Craiova.

Datele exacte ale celorlalte cursuri şi aspectele logistice vor fi transmise în timp util candidaţilor declaraţi admişi.

Costurile legate de cazarea şi masa participanţilor vor fi acoperite de organizatori.

Termenul-limită pentru înscrierea la cursuri este luni, 2 februarie 2009. Candidaţii vor trimite un CV şi o scrisoare de intenţie din care să reiasă interesul lor pentru monitorizarea activităţii autorităţilor locale şi aşteptările lor de la cursurile de faţă.

Candidaţii sunt rugaţi să îşi exprime preferinţa pentru una dintre locaţii (Iaşi sau Craiova).

Înscrierile se primesc în format electronic la adresa bunaguvernare@cji.ro.

Persoana de contact: Ioana Avadani, ioana@cji.ro . Telefon: 021 3111375
Programul "Dreptul la buna guvernare” este sprijinit financiar de Ambasada Statelor Unite la Bucureşti.

Cursul de Politici Publice în domeniul protecţiei mediului beneficiază şi de sprijinul organizaţiei Recolamp şi al Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii. Modulul de cursuri din Craiova este realizat în parteneriat cu Gazeta de Sud.

×
Subiecte în articol: observator cursuri