x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Transparency International: România, expusă corupţiei, mai mult ca oricând

Transparency International: România, expusă corupţiei, mai mult ca oricând

23 Sep 2009   •   00:00
Transparency International: România, expusă corupţiei, mai mult ca oricând

România este într-o criză instituţională şi socială fără precedent. Este concluzia îngrojorătoare trasă de Transparency International, care a prezentat astăzi Raportul privind corupţia. Documentul menţionează că politicile şi deciziile luate de guvernanţi au dus la creşterea vulnerabilităţii sectorului public la corupţie.De asemenea, raportul menţíonează că nu se poate vorbi despre o strategie de reformă a justiţiei, ci doar de acte normative disparate, relatează Antena3.

Potrivit lui Victor Alistar, preşedintele executiv al TI, există două motive pentru care s-a ajuns în această situaţie. Pe de o parte, este vorba despre perioada electorală în care ne aflăm, iar de altă parte, presiunea UE asupra autorităţilor române în ceea ce priveşte corupţia, a scăzut.

Raportul este o publicaţie anuală care expune în mod critic cele mai importante evoluţii legislative, instituţionale şi de politici publice, cu impact asupra corupţiei, din majoritatea sectoarelor, prezentând analitic o sumă de aspecte pozitive şi negative şi oferind în acelaşi timp puncte de reper şi posibile soluţii pentru politicile publice din domeniile care au avut rezultate slabe.

×
Subiecte în articol: observator