x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Transportul aerian din România înregistrează un trend descendent

Transportul aerian din România înregistrează un trend descendent

28 Oct 2009   •   00:00

Transportul aerian din România va scădea în acest an cu până la 5% faţă de 2008, când au fost înregistraţi 9,1 milioane pasageri şi o valoare a pieţei de 600 milioane de euro, a declarat, miercuri, şeful Direcţiei Generale Aviaţie Civilă din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Radu.



"Anul trecut, piaţa aeriană din România a avut o valoare de aproximativ 600 milioane de euro, fiind înregistrat un trafic de 9,1 milioane de pasageri pentru cele 17 aeroporturi din ţară. Pentru anul acesta, estimăm o scădere uşoară, de până la 5%", a spus Radu la un seminar pe tema transportului aerian.

Companiile low cost au transportat anul trecut, din şi către România, 2,5 milioane de pasageri. Radu a susţinut că România ar putea avea, în următorii cinci-şapte ani, o infrastructură bine pusă la punct. "Criza ne-a afectat însă din punct de vedere al aviaţiei civile, România a înregistrat o creştere importantă, iar o dată cu terminarea crizei sunt premise pentru continuarea acestui trend. Sunt convins că România va fi o ţară atractivă pentru oportunităţile obiectivului nostru principal din mediul de afaceri. Va mai dura cinci-şapte ani până să avem o infrastructură pusă la punct", a spus Radu.

Mediafax

×
Subiecte în articol: observator