x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei angajaţi ai CFR, condamnaţi la închisoare cu executare, vinovaţi pentru un accident produs în 2012 (VIDEO)

Trei angajaţi ai CFR, condamnaţi la închisoare cu executare, vinovaţi pentru un accident produs în 2012 (VIDEO)

25 Feb 2014   •   09:05
Trei angajaţi ai CFR, condamnaţi la închisoare cu executare, vinovaţi pentru un accident produs în 2012 (VIDEO)

Trei angajaţi ai CFR au fost condamnaţi la închisoare cu executare în cazul unui accident feroviar soldat cu doi morţi.

Accidentul s-a produs în iulie 2012, la trecerea de nivel de cale ferată pe DN 72, la Halta Olari, în zona localităţii dâmboviţene I.L. Caragiale.

Şoferul unui autoturism a trecut de barierele ridicate, a intrat în zona căii ferate iar maşina a fost lovită în plin de un tren de marfă care nu şi-a semnalizat apropierea de trecerea de cale ferată.

Se pare că locomotiva nu a fost asigurată bine, a rămas fără frâne, iar şoferul maşinii nu a apucat să vadă trenul care circula cu viteză foarte mare şi nu a semnalizat că se apropie de trecerea de nivel de cale ferată.

Maşina în care se aflau patru persoane a fost împinsă mai bine de 400 de metri. Când a ajuns pe un pod, locomotiva şi un vagon, scăpate de sub control, au căzut pe partea carosabilă a drumului comunal traversat de podul respectiv, maşina fiind prinsă sub vagonul încărcat cu cărbune.

Două femei, cu vârsta de 27, respectiv 57 de ani au murit, şoferul şi un alt pasager fiind răniţi. S-a stabilit că vinovaţi de producerea accidentului sunt un şef de manevră, un acar şi un manevrant de vagoane, care au primit pedepse cuprinse între  doi şi trei ani de închisoare cu executare.

×