x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei copii din Roşiorii de Vede, diagnosticaţi cu gripă nouă

Trei copii din Roşiorii de Vede, diagnosticaţi cu gripă nouă

06 Noi 2009   •   00:00

Trei fraţi, cu vârste cuprinse între un an şi jumătate şi zece ani, din municipiul Roşiorii de Vede, au fost diagnosticaţi cu gripă nouă, sursa de infectare fiind o mătuşă a acestora din Italia.



Directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, Elena Picu, a afirmat că cel mai mare dintre cei trei fraţi are zece ani şi este elev în clasa a III-a, însă nu a fost la şcoală pentru că, în această săptămână, elevii claselor primare sunt în vacanţă. Ceilalţi doi fraţi au un an şi jumătate, respectiv patru ani, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, copiii ajuns cu o ambulanţă la Bucureşti pentru a fi spitalizaţi sub tratament.

"Deocamdată, în Teleorman nu se poate face tratamentul prevăzut în astfel de cazuri, însă Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului 500 de flacoane de antiviral Tamiflu care va ajunge, în zilele următoare, în toate secţiile spitaliceşti de boli infecţioase. În judeţul Teleorman sunt confirmate, începând cu luna august, şapte cazuri de infectare cu virusul AH1N1", a declarat, într-o conferinţă de presă, Elena Picu.

Mătuşa copiilor venită din Italia a refuzat, iniţial, recoltarea de probe pentru depistarea virusului gripei noi. Copiii au intrat în contact cu patru persoane, care sunt izolate şi le-au fost recoltate probe şi trimise la analize la Institutul "Cantacuzino" din Bucureşti.

Picu a mai precizat ca a fost stabilit un program de măsuri de supraveghere pentru prevenirea răspândirii bolii, care vizează, în primul rând, unităţile de învăţământ şi instituţiile publice.

"Se menţine şi se întăreşte triajul epidemiologic în şcoli, absenteismul de zece la sută într-o unitate de învăţământ ducând la declararea de focar de boală, iar instituţiile care au salariaţii în contact direct cu publicul se vor dota cu materiale de protecţie personală şi dezinfectante. În toate unităţile sanitare s-a introdus restricţia circulaţiei vizitatorilor, fiecare spital din judeţ dispunând de rezerve pentru pacienţii care au nevoie de ventilaţie pulmonară postinfecţie virală respiratorie", a spus Elena Picu.

Reprezentanţii DSP Teleorman au mai precizat că Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Teleorman bani pentru cumpărarea prin licitaţie publică a circa 40.000 de doze de vaccin. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator