x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a reluat circulația trenurilor de călători între Rakhiv, Ucraina, și Valea Vișeului, România

S-a reluat circulația trenurilor de călători între Rakhiv, Ucraina, și Valea Vișeului, România

de Redacția Jurnalul    |    17 Ian 2023   •   17:20
S-a reluat circulația trenurilor de călători între Rakhiv, Ucraina, și Valea Vișeului, România
Sursa foto: Foto SIEMENS Mobility

Compania CFR SA anunță că, de marți, s-a reluat circulația trenurilor de călători între Rakhiv, Ucraina, și Valea Vișeului, România.

Potrivit unui comunicat al companiei, este vorba de o linie cu ecartament larg. Trenurile operate de compania UZ vor fi formate din automotoare Diesel.

Marți, vor circula două trenuri suplimentare, însoțite de delegații din cele două țări. Este vorba de trenurile 757 Rakhiv – Valea Vișeului, cu plecare din Rakhiv la ora 11.25 - sosire în Valea Vișeului la ora 12:00, și trenul suplimentar nr. 758 Valea Vișeului – Rakhiv, cu plecare din Valea Vișeului la ora 15:50 - sosire la Rakhiv la ora 16:25.

De asemenea tot începând de marți, vor circula trenurile: 755 Rakhiv – Valea Vișeului, cu plecare din Rakhiv la ora 15:10 - sosire în Valea Vișeului la ora 15:45 și 756 Valea Vișeului – Rakhiv, cu plecare din Valea Vișeului la ora 18:15 - sosire la Rakhiv la ora 18:50.

Începând de miercuri, pe relația Rakhiv-Valea Vișeului și retur vor circula permanent două perechi de trenuri:
753 Rakhiv – Valea Vișeului, cu plecare la 7.10 și sosire la 7.45
754 Valea Vișeului – Rakhiv, cu plecare la 11.45 și sosire la 12.20
755 Rakhiv – Vala Vișeului, cu plecare la 15.10 și sosire la 15.45
756 Valea Vișeului – Rakhiv, cu plecare la 18.15 și sosire la 18.50.

Compania amintește că SRCF Cluj a redeschis în 12 octombrie punctul feroviar de frontier Valea Vișeului, la 16 ani după ce nicio garniture feroviară nu a mai circulat prin acest punct de frontier, astfel că s-a permis reluarea circulației trenurilor de călători la granița cu Ucraina pe linia cu ecartament larg Berlibas (UZ) – Valea Vișeului (CFR), iar începând cu data de 15 noiembrie au fost asigurate condițiile de siguranță feroviară privind reluarea circulației trenurilor de relația Câmpulung la Tisa (CFR) -Teresva (UZ).

SRCF Cluj a continuat programul de lucrări de reparații la infrastructura feroviară în regie proprie pentru fluidizarea traficului feroviar transfrontalier pe relația direct Teresva (UZ)-Câmpulung la Tisa (CFR)-Sighetu Marmației-Bocicoi-Valea Vișeului (CFR)-Berlibas (UZ), lucrări care au fost finalizate în 30 decembrie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: trenuri calatori