În comuna Nănești, situată în sudul județului Vrancea, aproximativ 50 de locuitori mobilizați de primăria din localitate erau implicați, luni după-amiază, în deszăpezirea ulițelor pentru a ca să se poată ajunge la persoanele care nu pot să iasă din gospodării având intrările acoperite de zăpadă.
'Pe ulițe avem un strat mediu de circa un metru, dar sunt și zone unde zăpada troienită de viscol a ajuns la cinci metri", a declarat primarul Stoica Neagu. Potrivit acestuia, ,,datorită mobilizării oamenilor și utilajelor din comună nu au fost cazuri speciale, cu excepția cazului unei fetițe cu febră, dar și în acest caz s-a ținut legătura cu autoritățile sanitare pentru a fi acordat ajutorul', a mai spus primarul din Nănești.
Troiene mari de zăpadă s-au format și la Măicănești, o altă comună din sudul Vrancei. Și în această zonă, izolată temporar din cauza zăpezii viscolite care a blocat arterele de circulație rutieră, autoritățile locale au intervenit cu zeci de oameni și utilaje pentru a asigura deszăpezirea drumurilor comunale și a căilor de acces către locuințele izolate din comună.
,,Oamenii satului au răspuns la apelul pentru a ajuta la deszăpezire. Pentru cei mai batrâni, am făcut pârtie în gospodării ori le-am adus alimente și lemne de foc. Din fericire, nu am avut cazuri deosebite. Lucrăm în continuare pentru a ajunge la toate gospodăriile acoperite de straturi de zăpadă ce depășesc chiar doi — trei metri', a declarat pentru AGERPRES primarul Costel Necula.
Și în comunele Ciorăști, Tătăranu, Vulturu, Golești și Vânători, până la sosirea unor utilaje de mare capacitate care să permită accesul în toate localitățile acestora, locuitorii sunt mobilizați la deschiderea ulițelor către gospodăriile izolate.
O misiune de salvare cu un elicopter al MAI se derula luni după-amiază în Vrancea, pentru a prelua din comunele Sihlea și Bălești șapte persoane care au nevoie urgentă de proceduri de dializă și trei ce au alte afecțiuni medicale.