x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tronsonul Cernavodă - Megidia a rămas fară constructor

Tronsonul Cernavodă - Megidia a rămas fară constructor

de Iulia Barbu    |    08 Apr 2011   •   16:45
Tronsonul Cernavodă - Megidia a rămas fară constructor
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul National

CNADNR anunţa în urmă cu puţin timp că firma Colas, care ar fi trebuit să construiacă tronsonul Cernavodă - Megidia, mai are termen până pe 14 aprilie să se decidă dacă păstrează contractul. Potrivit unor surse din interiorul CNADNR, francezii s-ar fi decis înainte de termen şi au renunţat chiar astăzi la contract.  Contactaţi telefonic, reprezentaţii Colas nu au confirmat dar nici nu au infirmat informaţia.

Jurnalul Naţional relata în urmă cu două săptămâni faptul că disputa dintre Ministerul Transporturilor şi Colas se tranşează în termeni ultimativi. Drumul spre mare, început în urmă cu ani buni, se naşte extrem de greu, iar cei 19 kilometri dintre Cernavodă şi Megidia nu vor fi gata nici în acest an. CNADNR a anunţat  printr-un comunicat de presă că a trimis o notificare firmei Colas în care a cerut remedierea de urgenţă a problemelor de pe tronsonul dintre Cernavodă şi Medgidia. Colas a câştigat licitaţia în valoare de 179 de milioane de euro pentru cei 19 kilometri spre mare. CNADNR ar fi venit însă cu nişte schimbări de soluţii care au adus nemulţumirile constructorului. Se pare că tronsonul pe care Colas se angajase să îl contruiască s-a dovedit în realitate mai lung cu 6 kilometri, situaţie care a determinat constructorul să ducă negocieri aprinse cu CNADNR.

Potrivit Companiei de Drumuri însă, firma nu îşi îndeplineşte obligaţiile contractuale de proiectare şi execuţie. Constructorului francez i s-a mai reproşat "slaba mobilizare a echipamentelor în şantier, precum şi lipsa unui program de lucrări coerent care să demonstreze capacitatea sa tehnică şi organizatorică de a finaliza lucrările în termenul prevăzut". "Neconformarea constructorului până la data de 15 aprilie 2011 conduce la rezilierea contractului", se arăta în comunicatul CNADNR.

×