x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trupul neînsufleţit al lui Ion Dichiseanu va fi depus vineri, în foaierul Teatrului Nottara

Trupul neînsufleţit al lui Ion Dichiseanu va fi depus vineri, în foaierul Teatrului Nottara

20 Mai 2021   •   21:02
Trupul neînsufleţit al lui Ion Dichiseanu va fi depus vineri, în foaierul Teatrului Nottara

Trupul neînsufleţit al lui Ion Dichiseanu va fi depus vineri, la ora 13,00, în foaierul Teatrului Nottara, iar cei care doresc îi vor putea aduce un ultim omagiu, potrivit unui comunicat al Teatrului Nottara.


Sâmbătă, la ora 10.00, cortegiul va pleca spre cimitirul Belu, unde va fi depus în capelă. Slujba de înmormântare va avea loc ora 12,00. Ion Dichiseanu va fi înmormântat cu onoruri militare.

"Dispariţia lui Ion Dichiseanu lasă un gol în lumea artistică din România, iar cuvintele pe care le rostea el într-un interviu acordat în urmă cu aproape un deceniu sunt azi, într-un alt context, la fel de actuale: 'Mi-aş dori foarte mult ca mai marii ţării să înţeleagă, nu doar la nivel declarativ, că o naţiune fără cultură este pierdută şi, deci, să privească mai înţelegător zbaterile noastre şi să ne sprijine concret'", se arată în comunicat.

În anul 2019, a fost decorat de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofiţer.

×
Subiecte în articol: Ion Dichiseanu