În fiecare an, de Florii, îi sărbătorim pe cei care au nume de floare (sau de copac, de pădure), dar știți exact care sunt numele pe care trebuie să le celebrați? Liliana, Suzana și Anton ar trebui de asemenea trecuți pe listă.
Dintre cei aproape 1,5 milioane de români aniversaţi de Florii, aproximativ 630.000 sunt bărbaţi, iar peste 850.000 sunt femei, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).
Cei mai mulţi români cu nume de floare poarta numele Florin – 336.793, Viorel – 145.673 şi Viorica – 145.020. Există însă şi câteva sute de persoane cu nume mai rare, dar tot de flori: Mărgărit – 699, Micşunica – 626, Panseluţa – 444 sau Crizantema – 303.
În cazul în care aveţi persoane dragi care poartă numele de Camelia, Cameluța, Margareta, Violeta, Viorela, Ghiocica, Lăcrămioara, Narcisa, Crina, Iris, Dalia, Anemona, Brânduşa sau, în cazul bărbaţilor, Viorel, Florin, Florian, Florentin, Florinel, Crin, Mugurel, Ghiocel trebuie să le trimiteţi un gând bun şi cum o puteţi face mai bine decât printr-un mesaj.
De asemenea, nume precum Liliana (care vine de la numele francez al crinului – Lily) intră în aceeași categorie. Ca și numele care țin de arbori și de pădure, precum: Silvia, Silviu, Silvana – de la latinul silva (pădure), Codrin, Codrina, Codruța, Stejărel, Anton, Antonia și Antonela – de la grecescul anthos (floare), Călin și Călina (de la o plantă cu fructe tămăduitoare numite căline), Crenguța, Crăița (numele unei flori zisă și crinișor), Fabia (care vine din faba, cuvântul latin pentru... fasole), Gențiana, Hortensia, Iasmina, Laura (de la laurus – dafin), Mălina, Mălin (de la un arbore numit mălin), Olivia și Oliviu (de la oliv – măslin), Romanița (mușețel), Rozalia, Suzana (crin, în ebraică), Tamara – palmier (în ebraică),
Floriile nume de flori sărbătorite de Florii
Anemona
Anton
Antonela
Antonia
Brânduşa
Camelia
Codrin
Codrina
Codruţ
Codruţa
Crăiţa
Crenguţa
Crina
Crinu
Crinuţa
Crizantema
Dalia
Delia
Floarea
Flora
Florenţa
Florentin
Florentina
Florica
Florin
Florina
Garofiţa
Gentiana
Gherghina
Iasmin
Iasmina
Iris
Lăcrimioara
Laur
Laura
Laurenţiu
Laurian
Lauriana
Liliana
Malina
Margareta
Micsunica
Mugurel
Narcis
Narcisa
Panseluţa
Romaniţa
Roza
Rozalia
Suzana
Silvia
Silviu
Trandafira
Violeta
Viorel
Viorela
Viorica
Zambila
Zambilica
Branduşa – Floarea dragostei şi a pasiunii. Se spune ca persoanele care poarta acest nume pun multa pasiune in ceea ce fac, se remarca prin putere si curaj.
Margareta – Provine din limba latina şi înseamnă: perla.
Malina este un nume care provine din limba romana si înseamnă: malin. Mălinul (Prunus padus) este un arbust decorativ din familia rozaceelor, cu flori albe