x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tulcea - Pescuitul, interzis în Razim-Sinoe

Tulcea - Pescuitul, interzis în Razim-Sinoe

19 Mar 2008   •   00:00
Tulcea - Pescuitul, interzis în Razim-Sinoe

Bâlbâiala autorităţilor continuă în Delta Dunării. După trei ani de gafe incredibile şi decizii haotice, guvernanţii au comis-o încă o dată. Printr-un document publicat la începutul lunii martie, agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, administratorul resursei piscicole din Rezervaţia Biosferei Deltă Dunării Pescării din Delta Dunării, a decis interzicerea pescuitului comercial în Complexul Razim-Sinoe, cea mai mare zonă cu potenţial piscicol din RBDD.

Bâlbâiala autorităţilor continuă în Delta Dunării. După trei ani de gafe incredibile şi decizii haotice, guvernanţii au comis-o încă o dată. Printr-un document publicat la începutul lunii martie, agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, administratorul resursei piscicole din Rezervaţia Biosferei Deltă Dunării Pescării din Delta Dunării, a decis interzicerea pescuitului comercial în Complexul Razim-Sinoe, cea mai mare zonă cu potenţial piscicol din RBDD. Decizia a stârnit un val de ne­mulţumire între pescarii localnici, puşi în faţa situaţiei de a nu mai avea peste noapte ce să lucreze. Protestele nu au întârziat să apară. Astfel, la începutul săptămânii, pescarii au contestat decizia ANPA de a interzice activitatea de pescuit în Complexul Razim-Sinoe, arătând că o decizie atât de radicală nu putea fi adoptată decât în urma unor consultări cu toate părţile implicate.

 

“Din Ordonanţa de Urgenţă 23/ 05.03.2008 privind pescuitul şi acvacultura (articolul 60) reiese că se opreşte definitiv pescuitul în Complexul Razim-Sinoe, ceea ce contravine atât legislaţiei europene, cât şi Legii 82/1993, a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, care specifică faptul că activităţile economice tradiţionale sunt garantate. Fe­de­ra­ţia noastră nu a fost chemată şi consultată la elaborarea acestei ordonanţe, deşi reprezentantul nostru face parte din Comisia de dialog social, şi am cerut atât Agenţiei Na­ţionale de Pescuit, cât şi Ministerului Agriculturii să nu modifice anumite articole din Legea 192/2001”, a declarat pentru NewsInn Lucian Sanda, preşedintele Federaţiei Organizaţiilor de Pescari “Delta Dunării”.

 

GREŞEALĂ. Reacţia au­to­rităţilor a fost halucinantă: guvernanţii au explicat că pur şi simplu textul ordonanţei de urgenţă este... greşit! Preşedintele ANPA, Gheor­ghe Ştefan, a menţionat că este o greşeală regretabilă, care s-a produs în enunţ, însă în acest moment nu există soluţii pentru repararea gogomăniei, mai ales că textul a fost deja publicat în Monitorul Oficial. Vom reveni cu amănunte legate de acest nou scandal din Delta Dunării.

×
Subiecte în articol: verde! delta dunării