x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Turcan: 500.000 de cereri au fost depuse pentru ajutoare de încălzire și supliment de energie

Turcan: 500.000 de cereri au fost depuse pentru ajutoare de încălzire și supliment de energie

08 Noi 2021   •   17:28
Turcan: 500.000 de cereri au fost depuse pentru ajutoare de încălzire și supliment de energie
Sursa foto: Sursa: Facebook

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că peste 500.000 de cereri au fost depuse deja la primării pentru ajutoarele de încălzire și pentru suplimentul de energie acordat pe tot parcursul anului.

Ministrul Muncii susține că de aceste două forme de sprijin beneficiază de la 1 noiembrie persoanele singure cu venituri de până la 2.053 de lei și familiile cu venituri de până la 1.386 de lei de persoană.

„Peste 500.000 de cereri au fost depuse deja de către beneficiari la primării, pentru ajutoarele de încălzire în sezonul rece și pentru suplimentul de energie acordat pe tot parcursul anului, prin legea consumatorului vulnerabil”, a scris luni pe Facebook Raluca Turcan.

Ea spune că, împreună cu echipa Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială și cu reprezentanți ai Ministerului Muncii, a avut luni o discuție cu reprezentanții Asociației Orașelor din România, pentru a se asigura că oamenii vor primi ajutoarele fără întârziere.

Raluca Turcan reamintește că, tot de la 1 noiembrie, persoanele care nu îndeplinesc condițiile de acordare a ajutorului de încălzire pe perioada sezonului rece și a suplimentului de energie prevăzute de legea consumatorului vulnerabil beneficiază de compensarea facturilor la energie electrică (în valoare de cel mult 0,291 lei/kWh) și gaze naturale (cel mult 33% din valoarea componentei prețul gazului natural din contract).

Ministrul Muncii spune că o altă măsură de sprijin pentru a depăși perioada sezonului rece, deja în vigoare, este plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale pentru clienţii casnici.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan