x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Turcan: Sibiul ocupă locul 3 la nivel naţional după rata de vaccinare

Turcan: Sibiul ocupă locul 3 la nivel naţional după rata de vaccinare

13 Iun 2021   •   10:00
Turcan: Sibiul ocupă locul 3 la nivel naţional după rata de vaccinare

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a anunţat, sâmbătă, că judeţul Sibiu se află pe locul 3 naţional după rata de vaccinare anti-COVID, reprezentanţii principalelor culte arătându-se interesaţi să susţină campania de imunizare, propunând soluţii pentru accelerarea acesteia.



Potrivit acesteia, de la debutul campaniei de vaccinare şi până în prezent, în judeţul Sibiu s-au administrat 219.277 de doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, defalcate astfel: prima doză - 117.224 şi a doua doză - 102.053.

"Medicii de familie trebuie să aibă un rol mult mai activ în informarea corectă şi competentă pacienţilor. În judeţul Sibiu, au demarat activitatea de vaccinare 78 de medici de familie, fiind imunizate 3.272 de persoane. Sibiul a fost primul judeţ din ţară care a început vaccinarea persoanelor fără adăpost şi a pacienţilor instituţionalizaţi în cadrul Spitalul Clinic de Psihiatrie 'Dr. Gheorghe Preda' Sibiu. De asemenea, au fost organizate, în colaborare cu autorităţile locale, maratoane la Filarmonica de Stat - Sala Thalia, Muzeul Naţional Brukenthal şi Muzeul Astra", a scris Turcan pe pagina sa de Facebook.

×