x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tot mai mulți turiști închiriază apartamente în loc de camere la hotel

Tot mai mulți turiști închiriază apartamente în loc de camere la hotel

de Redacția Jurnalul    |    07 Apr 2023   •   16:00
Tot mai mulți turiști închiriază apartamente în loc de camere la hotel
Sursa foto: Shutterstock

Tot mai mulţi dintre turiştii care vizitează judeţele Braşov şi Alba optează să se cazeze în apartamente şi camere de închiriat în detrimentul pensiunilor turistice, potrivit datelor prezentate într-un comunicat de către Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba.

Astfel, în ianuarie, peste 58% dintre cei peste 211.000 de turişti înregistraţi în Regiunea Centru s-au cazat în hoteluri şi 12% în pensiuni agroturistice. Urmează turiştii care au ales să închirieze camere sau apartamente, respectiv în număr de 22.473, şi apoi cei care au optat pentru pensiuni turistice, în număr de 22.328.

Diferenţa o fac turiştii înregistraţi în Braşov şi Alba, în restul judeţelor din Regiune, Sibiu, Mureş, Covasna şi Harghita, fiind în continuare mai mare numărul celor care s-au cazat în pensiuni turistice decât în apartamente de închiriat.

La nivel regional, restul topului este completat de vile turistice, cabane turistice şi moteluri.

Cei mai mulţi dintre turişti - peste 52% - au fost în judeţul Braşov, iar cei mai puţini, doar 4,9%, în Covasna.

În schimb, judeţul Covasna deţinea cea mai mare durată medie a sejurului - 2,39 zile. Pe regiune, aceasta a fost de 1,93 de zile.

Ca indice de utilizare netă a locurilor de cazare, cea mai mare valoare - 28,8% - a fost în judeţul Mureş. Cea mai mică valoare, de 12,2%, s-a înregistrat în Alba.

Printre cei care au vizitat Regiunea Centru în prima lună a anului s-au aflat şi peste 16.500 de străini, dintre care două treimi au fost înregistraţi în Braşov şi Sibiu.

 

×
Subiecte în articol: turişti apartamente